„BT Invest“ investicijos įstrigo Ukrainos Mykolajivo uoste

Mykolajive, viename iš labiausiai nuo Rusijos sprogdinimų nukentėjusių Ukrainos miestų, lietuviška „BT Invest“ kartu su Ukrainos kompanija „Evrovneshtorg“ (EVT) yra investavusi į krovos kompleksą ir grūdų terminalą specializuotame „Olivijos“ jūrų uoste. Dabar Rusija uostą yra užblokavusi, kad iš jo nebūtų išvežami grūdai, praneša „Verslo žinios“.

„BT Invest“ kartu su Ukrainos kompanija yra investavusi į krovos kompleksą ir grūdų terminalą specializuotame „Olivijos“ jūrų uoste.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
„BT Invest“ kartu su Ukrainos kompanija yra investavusi į krovos kompleksą ir grūdų terminalą specializuotame „Olivijos“ jūrų uoste.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2023, 9:14 AM

EVT grupei priklauso beveik 100 ha žemės, iš kurių 13 ha užima grūdų terminalas. Krovinių terminalo operatorius – „EVT Grain“.

Kaip rašoma UAB „BT Invest“ interneto svetainėje, kompanija su partneriais valdo uosto jūrų krovinių krovos kompleksą ir grūdų krovos terminalą. Čia įrengtos dvi krovos aikštelės, metinis krovos pajėgumas – 5 mln. t. Grūdų saugykloje saugoma 370.000 t, o 2023 m. planuojama papildomai sandėliuoti 170.000 t grūdų. Džiovinimo pajėgumas siekia 100 t/h.

Vz.lt šaltinių duomenimis, „BT Invest“ ir Kyjivo verslininkai EVT akcijas valdo beveik lygiomis dalimis (49 proc. ir 51 proc.).

„BT Invest“ Ukrainoje taip pat valdo mažmeninės prekybos tinklą „Novus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.