Alkoholio nusipirko ir Rugsėjo 1-ąją, bet pardavėjo neišdavė: pareigūnams tikino gėrimą pavogęs

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) informuoja, kad rugsėjo 1-ąją, vykdant prevencines priemones bei tikrinant, kaip parduotuvės laikosi draudimo prekiauti alkoholiniais gėrimais, nustatyti du pažeidimai.

Penktadienį Vilniaus mieste ir jo apylinkėse bei Ukmergės mieste buvo tikrinamos alkoholinių gėrimų pardavimo vietos – parduotuvės.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Penktadienį Vilniaus mieste ir jo apylinkėse bei Ukmergės mieste buvo tikrinamos alkoholinių gėrimų pardavimo vietos – parduotuvės.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 4:11 PM, atnaujinta Sep 4, 2023, 4:12 PM

Skelbiama, kad penktadienį Vilniaus mieste ir jo apylinkėse bei Ukmergės mieste buvo tikrinamos alkoholinių gėrimų pardavimo vietos – parduotuvės. Buvo atlikta 11 patikrinimų, iš kurių dvejose įmonėse buvo nustatyti pažeidimai dėl alkoholio pardavimo išsinešimui.

„Nors jau švenčiame septynioliktą Rugsėjo 1 d. su galiojančiais alkoholio prekybos draudimais, tačiau gaila, kad iki šiol pasitaiko pažeidimų ir dalis verslo elgiasi socialiai neatsakingai, parduodami alkoholinius gėrimus šią šventinę ir svarbią mokslo bendruomenei dieną“, – sako Gintaras Karanda, Tabako ir alkoholio kontrolės skyriaus vedėjas.

Atliktų patikrinimų metu buvo nustatytas vienas įdomus atvejis, kuomet buvo sulaikytas fizinis asmuo, su savimi po apsilankymo parduotuvėje turėjęs stipraus alkoholinio gėrimo butelį.

Nors galimai alkoholinis gėrimas buvo įsigytas parduotuvėje, tačiau sulaikytas asmuo tai neigė ir sakė, kad alkoholinį gėrimą pavogė. Dėl vagystės policija pradėjo administracinę teiseną.

Primenama, kad už alkoholinių gėrimų pardavimą rugsėjo 1 d. taip pat neužtikrinus, kad prekybos alkoholiniais gėrimais vietose asmenys iki 20 metų nevartotų alkoholinių gėrimų, įmonėms Įstatymu numatyta atsakomybė – bauda nuo 144 eurų iki 579 eurų, o už šių reikalavimų pažeidimą, padarytą pakartotinai per dvejus metus nuo baudos paskyrimo – nuo 579 eurų iki 1448 eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.