Suomijoje pradeda dirbti naujasis Lietuvos komercijos atašė

Pirmadienį pradėjo dirbti naujasis komercijos atašė Suomijoje Kristupas Stankus, praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Pirmadienį pradėjo dirbti naujasis komercijos atašė Suomijoje Kristupas Stankus.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Pirmadienį pradėjo dirbti naujasis komercijos atašė Suomijoje Kristupas Stankus.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-04 11:32

„Lietuva ir Suomija palaiko intensyvią ir dinamišką ekonominę partnerystę, o Suomija yra svarbi Lietuvos ekonominė partnerė. Praėjusiais metais ši šalis užėmė 16 vietą tarp 211 Lietuvos prekybos partnerių ir tapo 14-ta didžiausia lietuviškos kilmės prekių eksporto rinka. Neabejoju, kad išrinktas naujasis komercijos atašė Suomijoje dar labiau padidins eksporto galimybes ir sustiprins Lietuvos pozicijas pritraukiant daugiau investicijų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Suomija yra prioritetinė eksporto ir bendradarbiavimo inovacijų srityje, investicijų pritraukimo rinka ir tikslinė atvykstamojo turizmo rinka. 2022 m. prekių apyvarta tarp dviejų šalių sudarė 2,1 mlrd. eurų. Palyginti su 2021 m., apyvarta padidėjo 22,6 proc., rašoma ministerijos pranešime.

2022 m. į Suomiją eksportuotos pagrindinės lietuviškos prekės buvo netaurieji metalai ir jų gaminiai, plastikas ir pramoniniai gaminiai. Iš Suomijos importuotos pagrindinės prekės buvo mašinos ir mechaniniai prietaisai, mineraliniai ir chemijos produktai.

„Dirbdamas komercijos atašė Suomijoje daugiausia dėmesio planuoju skirti apdirbamajai gamybai ir su ja susijusioms paslaugoms. Svarbiausiais tikslais išlieka lietuviškos kilmės prekių eksporto skatinimas, pažangių Suomijos kompanijų gamybinių investicijų pritraukimas bei šių kompanijų inžinerinių ir MTEP centrų įsikūrimas Lietuvoje“, – teigia K. Stankus.

K. Stankus turi patirties investicijų bei prekybos srityse, anksčiau dirbęs „Investuok Lietuvoje“, „Lidl Lenkija“ ir „Lidl Lietuva“. K. Stankus Bairoito universitete yra įgijęs ekonomikos ir filosofijos bakalauro mokslinį laipsnį.

Primenama, kad rugpjūčio mėnesį darbą taip pat pradėjo komercijos atašė Singapūre Arūnas Karlonas ir Norvegijoje Martyna Budnikaitė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.