Klaipėdoje vieši italų laivas, kurio viduje – net pasakų pilis: įvardijo vertę

Antradienį klaipėdiečių nuotaikas praskaidrino į Klaipėdos uostą įplaukęs 290 m ilgio, beveik 3800 keleivių talpinantis prabangus kruizinis laivas „Costa Fascinosa“.

Antradienį klaipėdiečių nuotaikas praskaidrino į Klaipėdos uostą įplaukęs 290 m ilgio, beveik 3800 keleivių talpinantis prabangus kruizinis laivas „Costa Fascinosa“.<br>P.Matulevičiaus/ve.lt nuotr.
Antradienį klaipėdiečių nuotaikas praskaidrino į Klaipėdos uostą įplaukęs 290 m ilgio, beveik 3800 keleivių talpinantis prabangus kruizinis laivas „Costa Fascinosa“.<br>P.Matulevičiaus/ve.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Matulevičius

Sep 5, 2023, 5:37 PM

Užsienio šalių turistus Kruizinių laivų terminale pasitiko per tuzinas autobusų, kur išvežiojo po ekskursijas po Klaipėdos senamiestį, Kuršių Neriją, Ventę ir Palangą.

„Vieši 3278 turistai, didžioji dauguma vokiečių“, – „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

„Wikipedia“ skelbia, kad „Costa Fascinosa“ kruizinio laivo vertė – net 510 milijonų eurų.

Jo viduje – daugybė pramogų: nuo teatro, kino salių, miuziklo, kazino, žaidimo kambarių iki vaikams skirto vandens parko ir pasakų pilies.

Iš viso šiame kruiziniame laive – net 9 baseinai, SPA centras, 6 restoranai ir 12 barų. Čia veiklos apstu ir sporto mylėtojams: įrengti lengvosios atletikos bėgimo takai ir multifunkcinė sporto aikštelė, kurioje galima žaisti krepšinį, tinklinį ir tenisą.

Šis italų kruizinis laivas yra pamėgęs Klaipėdą – į mūsų uostamiestį atplaukia ne pirmą kartą.

Šių metų kruizinių laivų sezonas jau eina į pabaigą: į Klaipėdą šią vasarą beatplauks tik 3 laineriai: 239 m ilgio laivas „Riviera“ (rugsėjo 11 d.), 100 m ilgio laineris CLIO (rugsėjo 14 d.) ir kruizinių laivų sezonas baigsis 213 m ilgio laivo „Silver Dawn“ vizitu rugsėjo 17 dieną.

Klaipėda jau pradeda mąstyti apie ateinančių metų kruizinės laivybos sezoną: Klaipėdos turizmo informacijos centro, Klaipėdos uosto direkcijos ir verslo atstovai išvyko į Hamburgą (Vokietija), kur trečiadienį prasidės tris dienas vyksianti kruizinio verslo paroda „Seatrade Europe“.

„Aptarsime šių metų kruizinių laivų sezoną ir kalbėsime apie ateities planus“, – „Vakarų ekspresui“ sakė Hamburge šiuo metu esanti T. Savickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?