Rusijos oligarchai liko nieko nepešę: ES teismas atmetė ieškinį dėl jiems taikomų sankcijų

Europos Sąjungos Bendrasis Teismas atmetė dviejų Rusijos piliečių ieškinį dėl jiems taikomų Europos Sąjungos sankcijų. Nors Dmitrijus Pumpianskis tiesiogiai ir nedalyvauja kariniuose veiksmuose Ukrainoje, jis aktyviai veikia dujų ir naftos pramonėje, kuri Rusijos vyriausybei yra svarbus pajamų šaltinis, trečiadienį Liuksemburge nusprendė teisėjai. Jo žmona su juo susijusi verslo ryšiais, nes yra įmonei priklausančio fondo pirmininkė. Todėl sankcijos esą yra pateisinamos.

Europos Sąjungos Bendrasis Teismas atmetė dviejų Rusijos piliečių ieškinį dėl jiems taikomų Europos Sąjungos sankcijų.<br>Pixabay.com nuotr.
Europos Sąjungos Bendrasis Teismas atmetė dviejų Rusijos piliečių ieškinį dėl jiems taikomų Europos Sąjungos sankcijų.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

Sep 6, 2023, 1:24 PM

Sutuoktiniai argumentavo, kad jiems taikomos baudžiamosios priemonės, jų požiūriu, yra savavališkas ir neproporcingas jų pagrindinių teisių suvaržymas. Teisėjai su tuo nesutiko: turto įšaldymas ES ir draudimas įvažiuoti į ES esą yra teisėtos priemonės.

ES nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios į sankcijų sąrašą įtraukė apie 1 800 asmenų. ES teismas yra gavęs apie 60-ies jų skundus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?