Gerokai pakeltos kainos poilsiautojų Palangoje neišbaidė – turistų srautas nesibaigia ir rudenį

Nors rugsėjis perkopė į antrąją pusę, tačiau vienas iš didžiausių Palangos viešbučių turistų srautu džiaugiasi iki šiol. Viešbučio direktorius sako, kad pirmojo rudens mėnesio visi savaitgaliai užimti.

Palanga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palanga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Palanga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Palanga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Š.Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Š.Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nuo sausio iki liepos užfiksuota 707 tūkst. nakvynių, kai prieš metus jų buvo 656 tūkst.<br> Stop kadras
Nuo sausio iki liepos užfiksuota 707 tūkst. nakvynių, kai prieš metus jų buvo 656 tūkst.<br> Stop kadras
 Palanga.<br> Stop kadras
 Palanga.<br> Stop kadras
K.Šliogeris.<br> Stop kadras
K.Šliogeris.<br> Stop kadras
 Palanga.<br> Stop kadras
 Palanga.<br> Stop kadras
 Palanga.<br> Stop kadras
 Palanga.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Sep 17, 2023, 3:38 PM, atnaujinta Sep 17, 2023, 4:35 PM

„Ruduo optimistiškai nuteikia, nes rugsėjis dar pakankamai aktyvus, savaitgaliai pilni – darbo dienomis turime rudens ramybės mėgėjų“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė viešbučio „Žuvėdra“ direktorius Kristupas Šliogeris.

Direktorius džiaugiasi ir praūžusia vasara – viešbučio užimtumas sezono metu siekė šimtą procentų . „Krizės, apie kurią kalbėjo, nepajutome. Viešbutis buvo sausakimšas – visą vasarą buvo visiškai rezervuotas“, – minėjo K.Šliogeris.

Anot pašnekovo, apgyvendinimo paslaugų kainos viešbutyje šiemet nekilo: viešbutis ant stogo pastatė didžiulę saulės elektrinę, išmaniąją katilinę.

Apgyvendinimo paslaugų kainos viešbutyje šiemet nekilo.

Skaičiuojama, kad kitose kurorte apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse kainos kilo iki 17 procentų. Tačiau turistų tai neišgąsdino – birželio mėnesį viešbučių užimtumas siekė 75 proc., liepą ir rugpjūtį – 90 procentų.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus teigė, kad nuo sausio iki liepos užfiksuota 707 tūkst. nakvynių, kai prieš metus jų buvo 656 tūkst.

Verslininkai pasakoja, kad vasarą siekiant pritraukti turistus teko nertis iš kailio, sezonas buvo pilnas ir iššūkių.

„Yra infliacija, kainodara, kainos padidėjo, turėjome daugiau kaštų, bet puikiai susitvarkėme. Dirbome su rinkodara, turėjome investuoti daug daugiau, kad pritrauktume žmonių, nes konkurencija yra didžiulė: užsienis, turizmas sodybose, privatus sektorius tiek Palangoj, tiek kituose miestuose“, – vardijo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Laura Taučiūtė.

Verslai turistus viliojo kokybe bei naujomis veiklomis, investavo į kokybišką kosmetiką, nemokamus jogos užsiėmimus ryte, sportą. Tai – įvairios pridėtinės vertės, apie kurias sužinoję žmonės, anot L.Taučiūtės, pasirinkdavo Palangą, o ne kitus miestus.

Anot Palangos turizmo informacijos centro direktorės, jei anksčiau turistai atostogas kurorte planuodavo itin anksti, šiemet tendencijos kito.

Sezono metu Palangoje išvengta triukšmingų, alkoholio nevengiančių poilsiautojų. „Visiškai pasikeitęs į Palangą vykstančių žmonių kontingentas. Važiuoja jaunos šeimos su vaikais, vartoja mažiau alkoholio. Ši vasara buvo ženkliai ramesnė triukšmo atvejų skaičiumi. Taryba pernai apsisprendė sudrausminti du garsiuosius klubus, vieniems atimtos licenzijos“, – sakė miesto meras.

Nors didžiąją poilsiautojų dalį sudarė lietuviai, tačiau į kurortą pamažu grįžo ir užsienio turistai. Palangą lankė ne tik kaimyninių šalių poilsiautojai.

„Galėčiau paminėti ir Daniją, Nyderlandus, Vokietiją. Nemažai šiemet apsilankė turistų iš Prancūzijos“, – kalbėjo Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė.

Nuo rugsėjo 15 d. Palangoje nebelieka mokesčio už automobilių stovėjimą. Skaičiuojama, kad šiemet vasaros metu rinkliavų surinkta per milijoną eurų – 300 tūkst. eurų daugiau nei pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.