Izraelyje siaučiant pragarui, ne visos oro linijos atšaukė skrydžius iš Vilniaus

Lietuvos oro uostai (LTOU) dar negavo iš Vilniaus į Tel Avivą skraidinančių oro linijų „Ryanair“ ir „Wizz Air“ pranešimų apie atšaukiamus skrydžius į karą paskelbusią šalį, teigia LTOU atstovas Tadas Vasiliauskas.

LTOU dar negavo iš Vilniaus į Tel Avivą skraidinančių oro linijų pranešimų apie atšaukiamus skrydžius į karą paskelbusią šalį.<br>Asociatyvi G.Bitvinsko nuotr.
LTOU dar negavo iš Vilniaus į Tel Avivą skraidinančių oro linijų pranešimų apie atšaukiamus skrydžius į karą paskelbusią šalį.<br>Asociatyvi G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Juozapaitis

2023-10-09 15:53, atnaujinta 2023-10-09 15:58

„Oficialaus patvirtinimo, kad skrydžiai kažkaip koreguojasi ar yra nutraukiami, nei iš „Wizz Air“, nei iš „Ryanair“ neturime. Bet viešojoje erdvėje jau buvo tam tikrų pasisakymų, kad „Wizz Air“ planuoja skrydžius atšaukti. Bet oficialios informacijos neturime“, – Eltai pirmadienio popietę sakė T. Vasiliauskas.

Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Tel Avivą vykdomi po 5 kartus per savaitę. Artimiausias skrydis suplanuotas antradienį.

„Pagal šios minutės informaciją, visi šią savaitę suplanuoti skrydžiai dar turėtų vykti. Bet situacija yra dinamiška“, – pirmadienio popietę pažymėjo LTOU atstovas.

Šeštadienio rytą teroristai iš grupuotės „Hamas“ paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Per „Hamas“ atakas žuvusių žmonių skaičius jau viršijo 700. Tarp aukų yra įvairių šalių piliečių.

Pirmadienio naktį Izraelis surengė oro smūgius ir iš artilerijos apšaudė daugiau nei 500 kovotojų grupuočių „Hamas“ ir „Islamo džihadas“ taikinių Gazos Ruože.

„Wizz Air“ atšaukia skrydžius iš Vilniaus į Tel Avivą

Viena iš dviejų iš Vilniaus į Tel Avivą skraidinančių oro linijų – „Wizz Air“ – kiek vėliau viešai pranešė atšaukianti reisus į karą paskelbusią šalį.

„Dėl Izraelyje aštrėjančio konflikto „Wizz Air“ atšaukė skrydžius į Tel Avivą ir iš jo iki kito įspėjimo“, – Eltai perduodame komentare teigia įmonė.

„Rekomenduojame keleiviams, kurie užsisakė bilietus kelionių agentūrose ar internetu, kreiptis į pardavėją, kad pakeistų savo užsakymus“, – rašoma jame.

„Wizz Air“ taip pat patikino, jog bendrauja su paveiktais keleiviais jiems suteikia galimybę rezervuoti kitą skrydžio datą arba susigrąžinti už kelionę sumokėtus pinigus, taip pat siūlo apgyvendinimą.

„Nuolat stebime ir vertiname padėtį, esame pasirengę kuo greičiau atnaujinti operacijas, todėl kasdien įgyvendiname tvarkaraščio pakeitimus“, – teigiama „Wizz Air“ komentare.

Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Tel Avivą vykdomi po 5 kartus per savaitę, bendrovių „Ryanair“ ir „Wizz Air“. Pastaroji įmonė artimiausią skrydį buvo suplanavusi antradienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.