G. Landsbergis: Lietuvos verslas turi potencialo ne tik gynybos, bet ir kosmoso technologijų srityje

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, penktadienį Italijoje lankydamasis įmonėje „Leonardo“, teigė, kad Lietuvos verslas turi potencialo ir kosmoso technologijų srityje.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 6:03 PM

„Noriu padėkoti Leonardo grupei už atvirumą bendradarbiauti su Lietuvos verslu – džiaugiuosi, kad tarp Lietuvos ir Leonardo Group jau užsimezgė ryšiai. Lietuvos verslas turi potencialo ne tik gynybos, bet ir kosmoso technologijų srityje, todėl šis vizitas „Leonardo“ įmonėje yra tik vienas iš žingsnių siekiant praplėsti mūsų galimybes šioje srityje“, – Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime teigė G. Landsbergis.

Susitikimo metu G. Landsbergis taip pat pabrėžė, kad Rusijos pradėtas karas Ukrainoje turi didžiulį poveikį ne vien Europos, bet ir pasaulio saugumui.

„Lietuva vertina Italijos paramą Ukrainos saugumui ir džiaugiamės galimybe bendradarbiauti su tokia prestižine gynybos pramonės įmone kaip „Leonardo“. Mes taip pat suprantame svarbų vaidmenį, kurį atlieka ši įmonė užtikrinant mūsų saugumą, ypač atsižvelgiant į Rusijos veiklos Ukrainoje iššūkius. Mūsų verslas taip pat pasiryžęs siūlyti sprendimus dėl ateities gynybos technologijų, įskaitant dronų, pritaikymo“, – sakė G. Landsbergis.

Susitikime su „Leonardo“ prezidentu Stefano Pontecorvo dalyvavo ir Lietuvos įmonės: ELSIS TS, BPTI, Aviatic MRO, nurodo URM.

ELTA primena, kad penktadienį Lietuvos diplomatijos atstovas G. Landsbergis išvyko į Italiją. Numatoma, kad vizito metu ministras susitiks suItalijos užsienio reikalų ministru Antonio Tajani.

Anot URM, susitikimo metu ministrai aptars dvišalius Lietuvos ir Italijos santykius, saugumo iššūkius Europoje, Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, tolesnę paramą Ukrainai, ES plėtros, migracijos klausimus bei Izraelio užpuolimą.

G. Landsbergio vizito Italijoje metu taip pat suplanuoti susitikimai su verslo įmonių bei tyrimų centrų atstovais. Be to, tarptautinių santykių institute organizuojama diskusija, kurioje ministras pasisakys apie Europos saugumo ateitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.