Batonėlių „Kit-Kat“ gamintoja „Nestle“ tęsia veiklą Rusijoje

Kyjivas ketvirtadienį pavadino Šveicarijos maisto prekių milžinę bendrovę „Nestle“ „karo rėmėja“ – batonėlių „Kit-Kat“ gamintoja tęsia savo veiklą Rusijoje.

Bendrovę „Nestle“ dėl jos veiklos Rusijoje Kyjivas pavadino „karo rėmėja“.<br>Scanpix nuotr.
Bendrovę „Nestle“ dėl jos veiklos Rusijoje Kyjivas pavadino „karo rėmėja“.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Nov 3, 2023, 12:14 PM, atnaujinta Nov 3, 2023, 12:15 PM

Po to, kai praėjusių metų vasarį Maskva užpuolė Ukrainą, iš Rusijos pasitraukė šimtai Vakarų bendrovių, o Kyjivas nevengė viešai kritikuoti tas, kurios to nepadarė.

„Nepaisant Rusijos vykdomos agresijos, „Nestle“ toliau dirba Rusijoje, teikia prekes agresoriui ir plečia savo gamybinę bazę toje šalyje“, – ketvirtadienį pranešė Ukrainos nacionalinė kovos su korupcija agentūra.

„Dėl to bendrovė patenka į tarptautinių karo rėmėjų sąrašą“, – pridūrė ji.

Paprašyta pakomentuoti šį pareiškimą, „Nestle“ naujienų agentūrai AFP pateikė savo jau pirmiau išplatintą pranešimą, kuriame teigiama, kad ji „ženkliai sumažino“ savo portfelį Rusijoje.

Komentaruose taip pat teigiama, kad bendrovė atsisakė visų tolesnių investicijų, sustabdė reklamą ir „visapusiškai laikosi visų galiojančių tarptautinių sankcijų“.

Bendrovei „Nestle“ priklauso dešimtys garsių maisto ir gėrimų prekių ženklų, pradedant „Nescafe“ bei „Nestea“ ir baigiant ledais „Haagen-Dazs“ bei naminių augintinių maistu „Purina“.

„Mes palaikome Ukrainos gyventojus ir visus 5 500 šalyje esančių mūsų darbuotojų“, – rašoma bendrovės „Nestle“ svetainėje paskelbtame pranešime.

Bendrovė sako, kad jos veiklos Rusijoje „pagrindinis tikslas yra aprūpinti vietos gyventojus būtiniausiais maisto produktais“.

Iki karo pradžios „Nestle“ Rusijoje turėjo maždaug 7 000 darbuotojų, o jos 2022 m. metinėje ataskaitoje nurodyta, kad šalyje jai priklauso šešios gamyklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.