Sunku patikėti, kaip gali pasikeisti Druskininkai: nustebsite, ką sugalvojo

„Jūra Druskininkuose bus!“ – pranešė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. Pristatydamas planus dėl dirbtinės jūros įrengimo, miesto meras patikino, kad giedras ir saulėtas dangus, smėlio kopos, palmės ir bangas skrodžiantys banglentininkai – būsima gyventojų ir miesto svečių kasdienybė.

Druskininkuose žada sukurti dirbtinę jūrą.<br>Lrytas.lt koliažas
Druskininkuose žada sukurti dirbtinę jūrą.<br>Lrytas.lt koliažas
Druskininkuose žada sukurti dirbtinę jūrą.<br>Stop kadras
Druskininkuose žada sukurti dirbtinę jūrą.<br>Stop kadras
Druskininkuose žada sukurti dirbtinę jūrą.<br>Stop kadras
Druskininkuose žada sukurti dirbtinę jūrą.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 4:40 PM, atnaujinta Nov 7, 2023, 4:46 PM

„Mūsų tikslas – šalia žiemos komplekso „Snow Arena“ įkurti unikalų vandens ir pramogų centrą, kuriame būtų baseinai, poilsio oazės, padėlio aikštelės, akrobatinis slidinėjimas, alpinizmo sienos, paplūdimys, jūra, kitos pramogos ir vienintelis Europoje ištisus metus veikiantis bangų baseinas po stogu, skirtas vis labiau populiarėjančio banglenčių sporto mėgėjams ir profesionalams, su reguliuojamais bangų aukščiais, formomis ir dažniu.

Tie, kurie svajoja išmokti plaukti banglente, galės tai padaryti Druskininkuose, tie, kurie jau moka – galės tobulinti įgūdžius 2 metrų aukščio bangose, o tie, kurie ieško ramaus poilsio galės nuo gultų ar baro terasos grožėtis nuostabia pakrante“, – feisbuke rašė Druskininkų meras.

Užsimenama, kad jūra būtų po stogu, kartu su vieta, kurioje savo jėgas galės išbandyti banglentininkai. Apie tokį projektą R.Malinauskas jau aptarė su užsienio kompanija „White Water West“ bei su vadovu iš Kanados Anthony Marinakis, iš Vokietijos atvykusiu verslo vadybininku, atstove Lenkijoje ir Baltijos Šalyse Ana Vojdala.

„Su projektuotojais diskutavome dėl techninių klausimų, energetinių sąnaudų, net Lietuvos klimato ypatumų – projektuojant tokį išskirtinį pramogų kompleksą labai svarbu net mažiausios detalės.

Su komanda aplankėme ne vieną bangų baseiną užsienyje tam, kad galėtume įvertinti, kas padaryta gerai, o ką, mūsų akimis, būtų galima tobulinti. Norime, kad Druskininkų jūra atitiktų aukščiausius standartus.

Kompanijos „White Water West“ ekspertai kaip tik baigia vieną iš savo projektų ir jau kitų metų pradžioje duris atvers pagal naujausias technologijas įrengtas bangų baseinas Miunchene po atviru dangumi“, – naujienomis dalijosi Druskininkų meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.