A. Armonaitė: būtina ieškoti naujų rinkų ir populiarinti vietinį turizmą

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad siekiant grįžti į ikipandeminį turizmo sektoriaus lygį, būtina atrasti naujas galimybes bei pasiūlyti naujas paslaugas.

Aušrinė Armonaitė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 1:56 PM, atnaujinta Nov 9, 2023, 1:57 PM

Kad šie tikslai būtų pasiekti, privataus ir viešojo turizmo sektoriaus atstovai pradėjo kurti 2030-ųjų Lietuvos turizmo kelrodį, kuriame bus numatyti turizmo plėtros prioritetai, iškelti uždaviniai ir įvardytos priemonės jiems spręsti.

„Pasaulio turizmui sparčiai grįžtant į ikipandeminį lygį, nuo tendencijų neatsilieka ir Lietuva – prognozuojame, kad šiais metais sulauksime apie 1,3 mln. užsienio turistų. Tad mums reikia nuosekliai dirbti, skatinant turistų srautus, ieškant naujų rinkų ir populiarinant vietinį turizmą“, – devintąjį kartą vykstančiame Lietuvos turizmo forume sakė ministrė.

Kūrybinis procesas, anot Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EIMIN), tęsis rengiamame pirmajame turizmo hakatone, kuriame bus siekiama skatinti šiuolaikinių technologijų ir inovacijų taikymą, sprendžiant turizmo sektoriuje kylančius uždavinius.

Pirmąkart istorijoje turizmo renginys, kuriame viešasis ir privatus sektoriai kartu kurs turizmo ateitį, vyksta tris dienas – nuo ketvirtadienio iki šeštadienio. Lietuvos turizmo forume dalyvaus tiek Lietuvos, tiek ir užsienio turizmo ekosistemos dalyviai.

Šių metų forume penkiems asmenims taip pat įteikti apdovanojimai už nuopelnus Lietuvos turizmui. Jie skirti Lėtojo turizmo asociacijos steigėjai ir lėtojo turizmo koncepcijos kūrėjai Henrietai Miliauskienei, taip pat gidei, edukatorei, kūrybos namų „Druskos studija“ įkūrėjai Aušrai Česnulevičienei.

Tarp apdovanotųjų – ir dvi turizmo informacijos centrų direktorės: Plungės turizmo informacijos centro direktorė Sandra Kasmauskienė, kurios iniciatyva trejus metus iš eilės organizuojami vasaros žaidimai, skirti kraštui pažinti ir turizmui skatinti, bei Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorė, Kruizinės laivybos asociacijos pirmininkė Romena Savickienė, kuri jau dvidešimt metų Lietuvą pristato kaip jūrinę valstybę. Apdovanojimas įteiktas ir MO muziejaus direktorei Mildai Ivanauskienei – jos vadovaujamas muziejus yra didžiausias privatus modernaus ir šiuolaikinio meno muziejus Baltijos šalyse.

„Šiais metais susirinkome ne tik išgirsti turizmo sektoriaus tendencijų, bet ir kartu kurti svarbiausią turizmo dokumentą bei pagerbti labiausiai nusipelniusius turizmo atstovus, kurie padeda užtikrinti darnų šio sektoriaus vystymąsi. Sveikinu visus turizmo ekosistemos dalyvius, kurie vis daugiau lietuvių ir užsieniečių skatina pasirinkti Lietuvą kaip turizmo kryptį“, – sakė ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

Anot ministerijos, Lietuvos turizmo sektorius šiemet sulaukė tarptautinio pripažinimo – iš 160 valstybių kartu su dar 32 šalimis esame išrinkti į Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos Vykdomąją tarybą iki 2027 metų. Mūsų šalis taip pat pasirašė susitarimus dėl bendradarbiavimo turizmo srityje su Pietų Korėja ir Omano Sultonatu. Lietuva šiais metais mini 20-uosius narystės Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijoje metus. Turimo įstatymas mūsų šalyje galioja jau 25-tus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.