Prezidentūra tikisi tyrimų dėl „Ignitis“: kodėl prisipirko brangių dujų?

Prezidento patarėjas Jarekas Niewierowiczius tvirtina, kad norėtų sužinoti Valstybės kontrolės (VK) nuomonę apie didžiausio nepriklausomo elektros tiekėjo „Ignitis“ nutraukinėtas sutartis su vartotojais esant elektros kainų pikui bei jo užpirkinėtas dujas, esant ne optimaliausioms kainoms. Tokio pobūdžio tyrimų jis tikisi ateityje.

J.Niewierowiczius tvirtina, kad norėtų sužinoti Valstybės kontrolės nuomonę apie „Ignitis“ nutraukinėtas sutartis su vartotojais esant elektros kainų pikui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Niewierowiczius tvirtina, kad norėtų sužinoti Valstybės kontrolės nuomonę apie „Ignitis“ nutraukinėtas sutartis su vartotojais esant elektros kainų pikui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Nov 14, 2023, 10:54 AM, atnaujinta Nov 14, 2023, 10:55 AM

„Tikrai man pačiam būtų įdomu sužinoti Valstybės kontrolės nuomonę apie tai, kas įvyko, kai „Ignitis“ nutraukinėjo sutartis su vartotojais, įvykus pačiam elektros kainų pikui. Man būtų labai įdomu sužinoti, ką Valstybės kontrolė mato dėl „Igničio“ užpirkinėtų dujų, kurios buvo ne pačių optimaliausių kainų ilgą laiką“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė J. Niewierowiczius.

„Taip pat būtų įdomu sužinoti, kiek Vilniaus gyventojai permokėjo dėl to, kad „Ignitis“ labai vėluoja su atliekų deginimo ir biokuro projektu Vilniuje. Tokių tyrimų, matyt, kažkada ateityje sulauksime ir ten galėtų pasireikšti tikroji kompetencija, žinios, išmanymas finansų, socioekonominių pasekmių tokių sprendimų“, – sakė jis.

ELTA primena, kad praėjusių metų rugpjūtį Stokholmo arbitražas nusprendė, kad dėl Vilniaus kogeneracinės jėgainės biokuro bloko statybų 3 metų vėlavimo yra kalta Lenkijos bendrovė „Rafako“. Šiemet rugsėjį „Ignitis grupė“ pranešė, kad su „Rafako“ pasiekė taikos susitarimą, o lenkų bendrovė įsipareigojo atlyginti dalį VKJ patirtos žalos ir perduoti projektui svarbią dokumentaciją. Seime anksčiau taip pat vyko diskusijos dėl „Ignitis“ 2022 m. esą per brangiai įsigytų dujų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.