Refinansavimo atveriamos galimybės: kaip sumažinti skolų įmokas?

Niekam ne paslaptis, kad šiandien kaip niekuomet anksčiau lengva gauti vartojimo paskolą ir įsigyti norimą daiktą ar paslaugą. Tai išties greita ir patogu – dažnu atveju užpildžius internetinę paraišką ir įvertinus mokumą, pinigai jūsų sąskaitoje atsiduria vos per keletą valandų. Tačiau būtent dėl tokio lengvai pasiekiamo papildomo finansavimo dažnai kyla kita problema – žmonės ima neribotai skolintis net ir tiems pirkiniams, kurie jiems šiandien nėra būtini.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2023, 3:53 PM, atnaujinta Nov 16, 2023, 3:54 PM

O kai to pasekoje kiekvieną mėnesį mokamos palūkanos stebėtinai išauga, skolintis gali tapti išties sudėtinga, o iš kai kurių kreditorių – netgi neįmanoma. Tokiu atveju verta apsvarstyti refinansavimo galimybes, kurios gali padėti ženkliai sumažinti įmokas, pasiskolinti papildomai arba prailginti grąžinimo laikotarpį.

Kas yra paskolų refinansavimas?

Refinansavimas yra paskolos rūšis, kuria siekiama padengti jau turimus kreditus, paskolas ir kitus įsiskolinimus, sujungiant jas į vieną. Dažnai tai apima ne tik skirtingų kreditorių, bet ir bankų, skolinimosi platformų ir kitų vartojimo kredito tiekėjų paskolas. Dažnai tokia priemonė leidžia sumažinti metinę grąžinimo normą ir suteikia galimybę pasiskolinti papildomai. Visą informaciją apie paskolas ir refinansavimo subtilumus gali suteikti ilgametę patirtį turintys finansų specialistai, kurie taip pat gali patarti visais jums rūpimais finansinio raštingumo ir planavimo klausimais.

Kodėl verta pasinaudoti refinansavimo paslauga?

Refinansavimas praverčia ne tik norintiems sumažinti kiekvieną mėnesį mokamų palūkanų dydį – ši paskolos rūšis suteikia galimybę pasiskolinti papildomai, tad galima įgyvendinti didesnius planus be jokių atidėliojimų. Be to, refinansuodami visas paskolas ir įsipareigojimus mokėsite vienam kreditoriui, o tai sumažina riziką praleisti ar pamiršti kiekvieną mėnesį atliekamus mokėjimus. Refinansavimas taip pat gali būti naudingas tiems, kurie bijo nespėti grąžinti kreditų iki numatyto termino, nes ši paskola gali pratęsti grąžinimo laikotarpį ir suteikti galimybę skolintis papildomai.

Mažesnės palūkanos suteikia daugiau finansinės laisvės

Akivaizdu tai, kad refinansavimas efektyviai sumažina jums taikomų palūkanų lubas. Tai reiškia, kad pasinaudojus refinansavimo paskola, galutinė grąžintina suma bus kur kas mažesnė nei mokant skirtingoms bendrovėms, bankams ar kreditoriams. Mokant mažesnes sumas ir žinant, kad galutinė suma nesukels didelių finansinių problemų, lengviau planuoti ateities pirkinius ir įvertinti biudžeto galimybes. Taip pat svarbu paminėti, kad refinansavimas yra greitas ir patogus procesas, kurį galima atlikti vos per kelias minutes internetu. Gavus refinansavimo pasiūlymą, jau greitai galima pamiršti apie didelius įmokų mokesčius ir nuolatos augančias palūkanas. Gerai apgalvotas refinansavimo planas ne tik padės išvengti nesibaigiančio skolų rato, bet ir suteiks finansinę nepriklausomybę. Be abejo, refinansuodami paskolas turėtumėte ugdyti ir savo finansinio raštingumo įgūdžius, kurie padės užtikrinti, kad ateityje nesikartotų per didelio ar per dažno skolinimosi scenarijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.