Lietuvos parduotuvėse – „Juodasis penktadienis“: prekeiviai pasiruošę klientų srautui

Penktadienį Lietuvos prekybos centruose prasideda „Juodasis penktadienis“ (angl. „Black Friday“), kai pirkėjai gali tikėtis žymiai mažesnių produktų kainų tiek fizinėse, tiek internetinėse parduotuvėse. Kai kurie prekybos centrai žada, kad šią dieną ne maisto prekių bus galima įsigyti iki 50 proc. pigiau.

Penktadienį Lietuvos prekybos centruose prasideda „Juodasis penktadienis“.<br>„Akropolio“ nuotr.
Penktadienį Lietuvos prekybos centruose prasideda „Juodasis penktadienis“.<br>„Akropolio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 8:32 AM, atnaujinta Nov 24, 2023, 8:33 AM

Kaip Eltai teigė „Akropolis Group“ rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas, daugelis Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ veikiančių parduotuvių penktadienį ar net viso savaitgalio laikotarpiu taikys nuolaidas aprangai, avalynei, kosmetikai, grožio prekėms, žaislams, namų interjero detalėms, elektronikai, buitinei technikai. Jis paminėjo, kad po nuolaidų akcijos „Jamam“, vykusios lapkričio 17–19 d., visą „juodąją savaitę“ buvo matomas smarkus klientų srauto išaugimas

„Didesnį klientų srautą stebime ir visą šią „Juodųjų išpardavimų“ savaitę, gerokai daugiau lankytojų laukiame ir jos pabaigoje“, – teigė D. Mertinas.

Prekybos centrų „Panorama“ ir „Ozas“ atstovai taip pat tvirtino, kad pirkėjai bent jau penktadienį gali tikėtis ypatingų nuolaidų. Be to, anot „Panorama“ atstovų, prieššventiniu laikotarpiu prekeivių srautai ir taip yra smarkiai išaugę, nors „Juodojo penktadienio“ metu tikimasi dar didesnių klientų kiekio. Tuo pat metu „Ozas“ neįprastai didelių srautų dar nefiksavo.

„Juodojo penktadienio“ laikotarpiu didžiųjų prekybos centrų darbo laikai nesikeis.

Juodasis penktadienis“ – Jungtinėse Amerikos Valstijose kilusi tradicija, penktadienį po Padėkos dienos (kuri švenčiama paskutinį lapkričio ketvirtadienį), parduotuvėms, prekybos centrams ir internetinėms prekyvietėms skelbti ypač dideles nuolaidas. Ši tradicija, kuria pradedamas apsipirkimo prieš Kalėdas sezonas, išplito po visą pasaulį, o įvairūs pasiūlymai bei akcijos taikomos beveik visose parduotuvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.