Valstybės kontrolei – nauja užduotis: „Ignitis grupės“, „Lietuvos geležinkelių“ ir Registrų centro auditas

Parlamentarams svarstant nutarimų projektus dėl švietimo sistemos audito, Seime atsirado dar viena tokia iniciatyva. Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantys Seimo nariai Jonas Pinskus ir Andrius Palionis siūlo pavesti Valstybės kontrolei atlikti valstybės valdomų įmonių „Ignitis grupė“, „Lietuvos geležinkeliai“ ir Registrų centro auditą.

Valstybės kontrolei – nauja užduotis: „Ignitis grupės“, „Lietuvos geležinkelių“ ir Registrų centro auditas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valstybės kontrolei – nauja užduotis: „Ignitis grupės“, „Lietuvos geležinkelių“ ir Registrų centro auditas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska

Nov 28, 2023, 5:04 PM, atnaujinta Nov 28, 2023, 5:05 PM

Valstybės kontrolei siūloma atlikti šių bendrovių 2021 ir 2022 biudžetinių metų „finansinį, veiklos ir atitikties valstybinį auditą ir įvertinti audituojamų subjektų materialinių, finansinių ir darbo išteklių naudojimą ekonomiškumo, pirkimų poreikio/pirkimų vykdymo efektyvumo ir rezultatyvumo požiūriu bei atskleisti veiklos tobulinimo galimybes“.

Tokį nutarimo projektą įregistravę parlamentarai Jonas Pinskus ir Andrius Palionis pasiūlė ir audito atlikimo terminą – iki 2024 m. gruodžio 1 d.

Inicijuoti trijų įmonių auditą parlamentarai nutarė, vadovaujantis Valstybės kontrolės įstatymu ir atsižvelgdami į ne kartą paviešintus šių įmonių „galimai neskaidraus, neefektyvaus valdymo faktus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.