Pataria siunčiantiems siuntas – ant jų nurodykite telefono numerį

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) sulaukė pranešimų iš vartotojų, kad jų siuntos galimai nepristatomos, kai ant jų nurodytas „nelietuviškas“ telefono numeris. Tačiau pašto veiklą reglamentuojantys teisės aktai apskritai nenumato, jog ant pašto siuntos privalomai turi būti nurodytas telefono numeris.

Telefono numerio nurodymas ant pašto siuntos palengvina siuntos gavimą.<br>T.Bauro nuotr.
Telefono numerio nurodymas ant pašto siuntos palengvina siuntos gavimą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 1:20 PM

Visgi pašto paslaugos teikėjas, pasak RRT, priimdamas siuntą iš siuntėjo gali reikalauti nurodyti telefono numerį. Tokį reikalavimą jis gali numatyti savo pašto paslaugos teikimo apraše, nurodydamas, kad priimant siuntą siuntėjas turi pateikti visus rekvizitus, tarp jų – nurodyti ir siuntos gavėjo telefono numerį.

„Ką svarbu žinoti vartotojams – nepriklausomai nuo to, ar ant pašto siuntos yra telefono numeris, ar ne, jei pašto paslaugos teikėjas gavo ar priėmė pašto siuntą, ji turi būti pristatoma gavėjui bet kokiu atveju, t. y. net jei ryšio numeris buvo nenurodytas“, – aiškina Rita Liuokaitytė, RRT Geležinkelių ir pašto reguliavimo grupės vadovė.

Tiesa, ekspertė vartotojams primena, kad telefono numerio nurodymas ant pašto siuntos palengvina siuntos gavimą, didina tikimybę, kad siunta bus įteikta iš pirmo karto, dėl to taupomas laikas tiek pašto paslaugų naudotojų, tiek pašto paslaugų teikėjų.

„Visgi jei pastebėsite, kad pašto paslaugų teikėjai nepristato pašto siuntų, kai nėra nurodytas telefono numeris praneškite apie tai RRT“, – prašo R. Liuokaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.