Oro linijos kitąmet tikisi rekordinio keliautojų skaičiaus

Oro linijos 2024 m. tikisi pervežti rekordiškai daug – 4,7 mlrd. – keleivių, sektoriui paliekant COVID-19 pandemiją užnugaryje, trečiadienį pranešė Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA).

Beveik pusės žmonių keliavimo įpročiai grįžta į ikipandemines normas.<br>T.Bauro nuotr.
Beveik pusės žmonių keliavimo įpročiai grįžta į ikipandemines normas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 1:09 PM

IATA taip pat padidino 2023 m. pelno prognozę ir nurodė, kad dabar numato, jog šįmet oro linijos gaus 23,3 mlrd. JAV dolerių (21,6 mlrd. eurų) grynųjų pajamų. Tai daugiau kaip dvigubai didesnis skaičius, palyginti su birželį prognozuota 9,8 mlrd. dolerių suma.

„Numatoma, kad 2024 m. keliaus 4,7 mlrd. žmonių, o tai yra istorinės aukštumos, viršijančios 2019 m. užfiksuotą ikipandeminį 4,5 mlrd. (keleivių) lygį“, – savo tradicinėje pramonės tendencijų apžvalgoje pareiškė IATA.

Organizacija atkreipė dėmesį į apklausų duomenis, rodančius, kad beveik pusės žmonių keliavimo įpročiai grįžta į ikipandemines normas. Trečdalis sakė, kad keliauja dažniau, o tik 18 proc. žmonių nurodė, jog vis dar keliauja mažiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.