Elonas Muskas už tai ragina atleisti „Disney“ vadovą – pagrasino ir kitiems

Elonas Muskas pareiškė, kad „Disney“ vadovas Bobas Igeris turėtų būti „nedelsiant atleistas“ po to, kai bendrovė nutraukė platformos „X“ reklamą.

Elonas Muskas pareiškė, kad „Disney“ vadovas Bobas Igeris turėtų būti „nedelsiant atleistas“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Elonas Muskas pareiškė, kad „Disney“ vadovas Bobas Igeris turėtų būti „nedelsiant atleistas“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-08 21:23

„Voltas Disnėjus apsiverstų kape dėl to, ką Bobas padarė savo bendrovei“, – sakė E.Muskas keliuose pranešimuose, nukreiptuose prieš žiniasklaidos milžinę. Apie tai praneša BBC.

Kai kurios įmonės sustabdė reklamą „X“, kilus susirūpinimui dėl antisemitizmo.

Penktadienį, gruodžio 1 d., „Disney“ iš karto neatsakė į BBC prašymą pateikti komentarą.

Primenama, kad B.Igeris netikėtai grįžo į „Disney“ vos daugiau nei prieš metus, praėjus mažiau nei 12 mėnesių po išėjimo į pensiją, ir ėmėsi vadovauti bendrovei neramiais laikais, kai akcijų kaina krito, o transliacijos paslauga „Disney+“ ir toliau dirbo nuostolingai.

Ketvirtadienį paskelbtame pranešime E.Muskas, panašu, užsiminė apie kai kurių „Disney“ įmonių pastaruosius rezultatus, sakydamas, kad B.Igeris numetė „daugiau bombų nei B-52“.

Multimilijardierius taip pat apkaltino „Disney“ dėl reklamos kitose socialinės žiniasklaidos platformose, kuriose leidžiama prieštaringai vertinama medžiaga.

Praėjusią savaitę per renginį Niujorke E.Muskas iškeikė tuos, kurie nebereklamuoja platformos „X“ ir perspėjo, kad jie sunaikins socialinę platformą.

Jis taip pat apkaltino bendroves, įskaitant „Disney“, „Apple“ ir „Comcast“, kurios sustabdė reklamą svetainėje, bandymu jį šantažuoti.

„Nenoriu, kad jos reklamuotųsi“, – kalbėjo E. Muskas, atsakydamas į klausimą „New York Times“ surengtame „DealBook Summit“ susitikime.

Jis taip pat nevengė ir keiksmažodžių, reaguodamas į tai, kad jį gali neva šantažuoti reklama ar pinigais.

E.Muskas lankėsi Izraelyje po to, kai praėjusį mėnesį pasirodė, kad jis asmeniškai parėmė antisemitinę sąmokslo teoriją. Jis neigė, kad šis įrašas buvo antisemitinis, bet atsiprašė, sakydamas, kad tai galėjo būti „kvailiausias“ dalykas, kuriuo jis kada nors dalijosi internete.

Liepos mėnesį E.Muskas savo įraše „X“ pripažino, kad pajamos iš reklamos sumažėjo 50 proc.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.