Tikimybė, kad į Lietuvą ateis naujas bankas – vis didesnė: G. Šimkus su lenkų banko PEKAO atstovais kalbėjo apie plėtrą pas mus

Lietuvos bankas (LB) pirmadienį priėmė svečius iš Lenkijos – aptarti plėtros planus atvyko komercinio banko PEKAO delegacija.

Aptarti plėtros planus atvyko Lenkijos komercinio banko PEKAO delegacija.<br>Facebook.
Aptarti plėtros planus atvyko Lenkijos komercinio banko PEKAO delegacija.<br>Facebook.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2023, 1:21 PM

„Šiandien Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus ir valdybos narys Simonas Krėpšta priėmė Lenkijos komercinio banko PEKAO delegaciją. Susitikimo metu buvo aptarti šio banko plėtros planai.

Tam, kad sumažintume koncentraciją bankų sektoriuje, siekiame į Lietuvą pritraukti tarptautinio lygio finansų įstaigas. Vien šiemet galimybės steigtis Lietuvoje, pasak Finansų rinkos plėtros vadovo Luko Jakubonio, pristatytos 44 bankams“, – skelbiama LB feisbuke.

Kiek anksčiau G. Šimkus žiniasklaidos atstovams teigė, jog yra tokių bankų, kurie Lietuvoje mato veiklos galimybes, todėl šalyje tikimasi išvysti naują rinkos dalyvį. Anot LB valdybos pirmininko, ateinantis bankas Lietuvoje turi matyti pelno galimybes, nes regione į Baltijos šalis žvelgiama kaip į vieną rinką.

Tuo metu finansų ministrė Gintarė Skaistė vasarą kartu su LB delegacija viešėjo Lenkijoje – šios šalies finansų sektoriaus institucijos buvo kviečiamos investuoti ir plėsti veiklą Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.