T. Balžeko ir partnerių valdoma „4 Bees“ tampa vienintele „15min“ akcininke

100 proc. UAB „15min“ akcijų perima Tomui Balžekui, Martynui Basokui, Gabrielei Burbienei ir Tomui Bindokui priklausanti holdingo įmonė „4 Bees“.

T.Balžekas.<br> G.Kropio.
T.Balžekas.<br> G.Kropio.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 11:05 AM

Kaip nurodoma pranešime, 60 proc. akcijų „4 Bees“ įsigijo iš Estijos įmonės „Postimees Grupp“, su kuria bendrą įmonę „15min“ ir pastarosios antrinę įmonę – UAB „BNS“ kartu valdė nuo 2021 m. rugsėjo.

„Pirmasis sugrįžimas 2021 metais į mūsų su bičiuliais 2005 metais įkurtą „15min“ mano vizijoje siejosi su didesnėmis ambicijomis. Augti sparčiau nei konkurentai, pirkti kitas įmones, jungti žiniasklaidos rinką ir formuoti stiprią lietuvišką žiniasklaidos grupę. Šiandienos įvykis yra dalis tos vizijos. Jaučiuosi kaip grįžęs namo po ilgos kelionės ir esu pasiruošęs dar labiau pasiraitoti rankoves darbui“, – pranešime sakė T.Balžekas.

Akcijų pardavimo vertė nėra atskleidžiama, sandoriui finansuoti pasitelktos akcininkų ir skolintos lėšos. Sandoryje įmonę „4 Bees“ konsultavo advokatų kontora „Cobalt“. UAB „15min“ valdo naujienų portalą „15min“. Įmonei taip pat priklauso spausdintiniai žurnalai „Žmonės“, „Legendos“ ir „Ji“. „BNS“ yra „15min“ dukterinė įmonė, kuriai priklauso to paties pavadinimo naujienų agentūra BNS.

Žiniasklaidos verslus valdantis holdingas „4 Bees“ taip pat valdo kino teatrą „Pasaka“ ir namų kino platformą „Žmonės Cinema“, prenumeratos platformą „Prenumerata.lt“, yra bendrasavininkiai sveikatos paslaugų platformos „Manodaktaras.lt“, knygų platinimo bendrovės „Medipresa“ ir internetinio knygyno „Patogupirkti.lt“, knygų mainų platformos „Bookswap LT“.

Holdinge „4 Bees“ T. Balžekui priklauso 56,67 proc., M. Basokui – 25,67 proc., G. Burbienei – 10 proc., o T. Bindokui – 7,67 proc. „4 Bees“ akcinio kapitalo.

Planuojama šių finansinių metų „15min grupės“ įmonių apyvarta – 11 mln. eurų, įmonės turi 156 darbuotojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.