Mano, kad Lietuvos ambicijos pasikviesti taivaniečių banką – visiškai adekvačios

Lietuvoje svarstant, kad į šalį galėtų ateiti taivaniečių bankas, Lietuvos prekybos atstovybės Taipėjuje vadovas Paulius Lukauskas sako, kad šios ambicijos yra visiškai adekvačios.

Istoriškai Europa taivaniečių kapitalui nebuvo įdomi rinka, bet situacija pasikeitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Istoriškai Europa taivaniečių kapitalui nebuvo įdomi rinka, bet situacija pasikeitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2023, 2:49 PM

„Taivano labai sėkminga ekonomika ir ta sėkminga ekonomika reiškia, kad jie taip pat yra finansiškai sėkmingi. Taivanas yra šeštas pasaulyje pagal valiutos rezervą, turi savo kasoje apie 600 mlrd. dolerių, daugiau negu, tarkime, Rusija. Jų finansinės institucijos sėdi ant 3 trln. dolerių ir potencialiai jie turi atrasti, kur juos investuoti, kur įdarbinti. Taigi finansinis potencialas Taivane yra milžiniškas“, – penktadienį paskelbtame interviu lrt.lt sakė jis.

Pasak P.Lukausko, istoriškai Europa taivaniečių kapitalui nebuvo įdomi rinka, bet situacija pasikeitė su Taivano puslaidininkių tyrimų ir gamybos įmonės TSMC atėjimu, su kitomis Taivano investicijomis Europoje.

„Mes tikrai drąsiai galime sakyti, kad pardavinėjame dabar koncepciją Europai, ir tos bankinės paslaugos yra paprastesni dalykai nei puslaidininkių gamyba“, – portalui teigė Lietuvos atstovas.

Anot jo, Taivane valstybė dar vis dalyvauja bankiniame sektoriuje, 9 bankai turi valstybinio kapitalo, tai labai dideli bankai, tad valstybė turi daugiau įtakos priimti sprendimus ir Lietuva veda dialogą su taivaniečiais, bandoma rodyti savo pranašumus, bandoma taivaniečiams tą idėją parduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.