Ukraina įtraukė „Vičiūnų grupę“ į Tarptautinį karo rėmėjų sąrašą

Prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, „Vičiūnų grupės“ atstovai pažadėjo, kad įmonė pasitrauks iš Rusijos rinkos, tačiau iki šiol nesustabdė savo veiklos Rusijoje: šiuo metu tęsia darbuotojų paieškas, toliau moka didžiulius mokesčius į agresoriaus biudžetą. Tokie veiksmai Ukrainos Nacionalinei korupcijos prevencijos agentūrai tapo pagrindu „Vičiūnų grupę“ įtraukti į Tarptautinį karo rėmėjų sąrašą.

Ukraina įtraukė „Vičiūnų grupę“ į tarptautinį karo rėmėjų sąrašą.<br>D.Umbraso nuotr.
Ukraina įtraukė „Vičiūnų grupę“ į tarptautinį karo rėmėjų sąrašą.<br>D.Umbraso nuotr.
Ukraina įtraukė „Vičiūnų grupę“ į tarptautinį karo rėmėjų sąrašą.<br>Įmonės nuotr.
Ukraina įtraukė „Vičiūnų grupę“ į tarptautinį karo rėmėjų sąrašą.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 4, 2024, 3:18 PM, atnaujinta Jan 4, 2024, 3:23 PM

„Vičiūnų grupė“ yra ne tik didžiausias surimio perdirbėjas planetoje, bet ir vienas didžiausių ir ekonomiškai galingiausių jūros gėrybių gamintojų Europoje. Įmonės pagrindinė buveinė – Lietuvoje, o gamyklos veikia Lietuvoje, Ispanijoje, Estijoje ir Rusijoje.

Dar 2022-ųjų kovą, Rusijai įsiveržus į Ukrainą, „Viči grupės“ direktorius Šarūnas Matijošaitis teigė, kad bendrovė Rusijos rinką paliks per 3–4 mėnesius.

Visgi „Vičiūnai“ pažado neištesėjo: tęsia darbus Rusijoje ir išlieka vienu mėgstamiausiu rusų vartotojų prekių ženklų.

„Vičiūnai“ savo verslą Rusijoje vykdo įprastai, toliau samdo naujus darbuotojus, taip remdami darbo rinką Rusijos Federacijoje.

UAB „Vičiūnai-rus“ gamybos kompleksas yra didžiausia „Vičiūnų grupės“ įmonė, joje dirba 1500 žmonių. Ji įsikūrusi Kaliningrado srityje, o grynasis pelnas 2022 metams išaugo 156 proc. (iki 18 mln. eurų).

Dukterinė „Vičiūnų“ įmonė UAB „BaltCo“, būdama oficiali įmonės atstovė Rusijoje, teikia žuvies kepimo, žuvies perdirbimo, surimio ir jūros gėrybių produktų pervežimo paslaugas. Jos grynasis pelnas 2022 metais buvo 2,2 mln. eurų.

„Kai tokie žinomi prekių ženklai kaip „Viči“ tęsia veiklą Rusijos rinkoje, nepaiso visų agresoriaus karo nusikaltimų, pasaulis gauna klaidingą signalą, kad Rusijos Federacija išlieka tarptautinių ekonominių procesų dalimi. Rusijos gyventojai mato, kad demokratinis pasaulis jiems nenusuko nugaros, ir mano, kad jie viską daro teisingai. Daugelis kompanijų jau padarė teisingą pasirinkimą, palikdamos Rusijos rinką. Tačiau „Vičiūnų grupė“ netapo viena jų ir nesugebėjo įgyvendinti pažadų“, – sakė Ukrainos Nacionalinės korupcijos prevencijos agentūros valdybos pirmininkas Oleksandras Novikovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.