„Ryanair“ priėmė netikėtą sprendimą: tai verta žinoti tiems, kurie keliauja šiomis oro linijomis

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ mažina bilietų kainas keleiviams, kurie šiuos įsigyja tiesiogiai per bendrovės internetinę svetainę. Priimti tokį žingsnį paskatino nesutarimai su internetinėmis platformomis „Booking.com“, „Kiwi.com“ ir „Kayak“, rašo bbc.com.

„Ryanair“ mažina bilietų kainas keleiviams.<br>Lrytas.lt koliažas.
„Ryanair“ mažina bilietų kainas keleiviams.<br>Lrytas.lt koliažas.
„Ryanair“ mažina bilietų kainas keleiviams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Ryanair“ mažina bilietų kainas keleiviams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 8:12 PM, atnaujinta Jan 9, 2024, 8:13 PM

Kaip praneša „Ryanair“, gruodžio mėnesį oro linijų bendrovės skrydžiai buvo netikėtai pašalinti iš tokių keliautojams žinomų internetinių platformų, kaip „Booking.com“, „Kiwi.com“ ir „Kayak“. Prognozuojama, jog dėl šių pokyčių gruodžio ir sausio mėnesių skrydžiuose atsiras šiek tiek papildomų laisvų vietų.

Nors tai gali turėti įtakoms iš bilietų generuojamoms bendrovės pajamoms, manoma, kad bendras visų metų keleivių skaičius bei pelno lūkesčiai dėl to nenukentės.

Vis dėlto, reaguodama į esamą situaciją, Airijos pigių skrydžių bendrovė mažina bilietų kainas. Mažesnės bilietų kainos bus prieinamos tiems keleiviams, kurie bilietus įsigis tiesiogiai per „Ryanair“ internetinę svetainę.

Nesutarimai tęsėsi jau kurį laiką

Manoma, kad platformų „Booking.com“, „Kiwi“ ir „Kayak“ sprendimas pašalinti „Ryanair“ skrydžius yra susijęs su tarpusavy kilusiais nesutarimais – oro linijų bendrovė minėtas platformas vadina „piratais“ ir kaltino jas pridedant paslėptus antkainius prie „Ryanair“ taikomų kainų.

Oro skrydžių bendrovė jau prieš kurį laiką Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) ėmėsi teisinių veiksmų prieš „Booking.com“ savininkę „Booking Holdings“ ir jos dukterines įmones, įskaitant „Kaykak“, „Agoda“ ir „Priceline“. Pasak „Ryanair“, skrydžių pašalinimas galėjo būti nacionalinių vartotojų apsaugos agentūrų spaudimo ir naujų klientų tikrinimo priemonių rezultatas.

Taip pat, priduriama, jog sprendimas pašalinti skrydžius gali būti susijęs su Airijos Aukščiausiojo Teismo priimtu nutarimu – šiuo platformai „Flightbox“ uždrausta rinkti informaciją apie „Ryanair“ skrydžius internetinėms kelionių agentūroms.

Tuo metu įmonė „Booking Holdings“, valdanti „Booking.com“, „Kayak“ ir „Kiwi.com“, teigė, kad nekomentuos JAV vykstančio „Booking“.com ir „Ryanair“ teisminio proceso.

„Ryanair“ pelnas augo nepaisant geopolitinės situacijos

Aviakompanija praneša, kad praėjusiais metais per šešis mėnesius iki rugsėjo keleivių skaičius išaugo 11 proc.ir pasiekė rekordinį 105,4 mln. skaičių, nors vidutinės bilietų kainos ir augo 24 proc.

Atitinkamai augo ir bendrovės pelnas: dėl didelės vasaros kelionių lėktuvu paklausos padidinus bilietų kainas, pelno apimtys augo beveik 60 proc. – iki 2,18 mlrd. eurų.

Tuo metu gruodžio mėnesį, nepaisant to, kad lapkritį buvo keliamos kainos, o dėl Izraelio ir „Hamas“ konflikto buvo atšaukta virš 900 skrydžių, „Ryanair“ skraidino 9 proc. daugiau keleivių nei tuo pačiu laikotarpiu 2022 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.