Netoli Naujosios Akmenės statys vėjo jėgaines

„Elektrum Lietuva“ pradeda plėtoti savo pirmąjį vėjo parką šalyje. Bendrovė iš privačių vystytojų įsigijo įmonę, turinčią leidimą statyti iki 15 megavatų (MW) galios vėjo parką Akmenės rajone, į kurį pasiruošusi investuoti 30 mln. eurų.

„Elektrum Lietuva“ pradeda plėtoti savo pirmąjį vėjo parką šalyje.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
„Elektrum Lietuva“ pradeda plėtoti savo pirmąjį vėjo parką šalyje.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 10:30 AM, atnaujinta Jan 16, 2024, 10:32 AM

Kaip nurodoma pranešime, netoli Naujosios Akmenės bus pastatytos 3 vėjo jėgainės, kurių galia sudarys po 5000 kilovatų (kW). Planuojama, jog gaminti elektrą šis vėjo parkas pradės antrąjį 2025 metų pusmetį ir per metus sugeneruos 54 tūkst. megavatvalandžių (MWh).

Šalių susitarimu sandorio vertė, įsigytų juridinių asmenų pavadinimai bei kitos detalės – neatskleidžiami.

„Elektrum Lietuva“ vadovas Martynas Giga sako, kad šis sandoris atitinka ir pačios bendrovės, ir jos akcininko – didžiausio Baltijos šalyje energetikos koncerno „Latvenergo“ – tikslą stiprinti lyderystę regiono žaliosios energijos gamyboje.

Vienintelis bendrovės „Elektrum Lietuva“ akcininkas, Latvijos koncernas „Latvenergo“ plėtoja ir saulės, ir vėjo, ir hidro elektros energijos gamybos pajėgumus. Iš visos jo pagaminamos elektros žalioji sudaro 77 proc. ir šis rodiklis yra aukščiausias Baltijos šalyse.

„Elektrum Lietuva“ vadovo teigimu, būsimajam vėjo energetikos parkui jau suteiktas statybų leidimas, o plėtojimas bus patikėtas rangovams. Šiame vėjo parke pagaminta elektros energija bus tiekiama į Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) tinklą, bendrovė ją galės parduoti ir tiesiogiai savo klientams – mažmenai – ir didmeninei rinkai į biržą.

Vien pernai į žaliosios elektros gamybos pajėgumus „Elektrum Lietuva“ investavo 8,8 mln. eurų. Šiuo metu bendrovė valdo iš viso 16,7 MW galios saulės elektros parkus visoje Lietuvoje, kuriuos dalimis yra išpardavusi savo klientams. Taip pat vysto didelės apimties elektros iš saulės gamybinius pajėgumus, kurių bendra galia siekia 300 MW.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.