Vokietijoje ketvirtadienį streikuos 11 oro uostų apsaugos darbuotojai

Dėl oro uostų apsaugos darbuotojų streiko ketvirtadienį 11-oje Vokietijos oro uostų bus atšaukta arba atidėta daugiau kaip 1 100 skrydžių, pranešė oro uostų asociacija ADV.

Bus atšaukta arba atidėta daugiau kaip 1 100 skrydžių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Bus atšaukta arba atidėta daugiau kaip 1 100 skrydžių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleškaitienė

2024-01-31 16:40

ADV teigimu, per vienos dienos streiką atidėti arba atšaukti skrydžiai palies maždaug 200 000 keleivių.

Privačių aviacijos saugumo įmonių darbuotojai, dirbantys 11-oje didžiausių Vokietijos oro uostų, buvo paraginti profesinės sąjungos „Verdi“ streikuoti vykstant kolektyvinėms deryboms.

Streikas vyks Frankfurto, Hamburgo, Brėmeno, Berlyno, Leipcigo, Diuseldorfo, Kelno, Hanoverio, Štutgarto, Erfurto ir Drezdeno oro uostuose.

Vokietijos oro linijų bendrovė „Lufthansa“ trečiadienį paskelbė, kad nepaisant streiko, ketvirtadienį vis tiek planuoja vykdyti didžiąją dalį savo skrydžių tvarkaraščio, nors oro uostuose, kur vyks streikas, keleiviai negalės pereiti saugumo patikros ir įlipti į lėktuvus.

Tačiau „Lufthansa“ teigė, kad dauguma jos tolimųjų skrydžių vis tiek bus vykdomi kaip planuota, net ir jos pagrindiniame Frankfurto oro uoste, be to, aviakompanija taip pat pasiūlys pervežimo skrydžius jungiamųjų skrydžių keleiviams.

Oro linijų bendrovės antriniam transporto mazgui Miunchene streikas įtakos neturės, todėl tikimasi, kad ketvirtadienį skrydžiai ten bus vykdomi santykinai sklandžiai.

„Lufthansa“ pranešė, kad Vokietijos vidaus skrydžių keleiviai gali nemokamai pasikeisti bilietą į geležinkelio bilietą, nepriklausomai nuo to, ar jų skrydis įvyks, ar ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.