Veiklą pradėjo Lietuvos inovatyvios energetikos ir prekybos asociacija: ją įsteigti paskatino mažmeninės prekybos degalais verslo pokyčiai

Savo veiklą pradėjo Lietuvos inovatyvios energetikos ir prekybos asociacija (LIEPA). Jos prezidente išrinkta teisininkė Kristina Čeredničenkaitė.

Asociacija atstovaus savo narių interesams tiek santykiuose su valdžios institucijomis, tiek ir su kitais subjektais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Asociacija atstovaus savo narių interesams tiek santykiuose su valdžios institucijomis, tiek ir su kitais subjektais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 1:46 PM

Anot LIEPA prezidentės K. Čeredničenkaitės, įsteigti šią asociaciją paskatino sparti mažmeninės prekybos degalais verslo transformacija.

„Tradicinis mažmeninės prekybos degalais verslas keičiasi – degalinės virsta moderniomis parduotuvėmis, siūlančiomis platų prekių ir paslaugų asortimentą. Netolimoje ateityje keisis ir prekyba degalais – ilgainiui mažėjant naftos produktų vartojimui, degalinės pasiūlys daugiau žaliosios energijos: nuo elektromobilių įkrovimo iki biometano sunkiajam transportui“, – pranešime spaudai teigė K.Čeredničenkaitė.

Skelbiama, kad asociacija atstovaus savo narių interesams tiek santykiuose su valdžios institucijomis, tiek ir su kitais subjektais, aktyviai dalyvaus teisėkūros procesuose ir teiks savo pasiūlymus. Ji taip pat aktyviai dalyvaus naujos redakcijos Atsinaujinančios energetikos direktyvos (RED III) perkėlimo į nacionalinę teisę procese, teiks siūlymus Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymui.

Asociaciją LIEPA įsteigė mažmeninės prekybos degalais bendrovės „Baltic Petroleum“, „Eniris“, „Kvistija“, „Viada LT“, elektros stotelių įkrovimo tinklą valdanti bendrovė „Eleport“, viena didžiausių biometano gamintojų Europoje „Tube Green“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.