Japonijoje veikianti kavinė tiesiog stebina – staiga ant kelių jums gali užšokti maža kiaulė

„Tai buvo nuostabu. Labai atpalaiduojanti ir maloni“, „Jos buvo mielos. Manau, kad jos visos šildė viena kitą“ – keli iš klientų atsiliepimų, kurie apsilankė Tokijuje, Japonijos sostinėje, įsikūrusioje kiaulių kavinėje „Mipig Café“. Kaip rašo naujienų agentūra AP, už pirmąsias 30 minučių praleistų su kiaulėmis klientai moka 2200 jenų (15 JAV dolerių arba 14 eurų). Beje, tokiai patirčiai reikia rezervuoti vietą.

Kiaulių kavinė Japonijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kiaulių kavinė Japonijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kiaulių kavinė Japonijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kiaulių kavinė Japonijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 9:58 PM

Gyvūnai, vadinami „mikrokiaulėmis“, net ir suaugę nebūna didesni už korgių veislės šunis. Kavinėse taip pat yra žavių mažų žaislinių pudelių dydžio kiaulių.

Kiaulių mylėtojai sako, kad jos yra puikūs augintiniai. Tokias kiaules galima įsigyti už maždaug 200 000 jenų (1350 JAV dolerių) iš „Mipig“, jos jau yra išmokytos, kaip atlikti reikalus tualete ir pripratusios būti su žmonėmis. Taip pat parduodamas mikrokiaulių maistas. „Mipig“ teigia pardavusi 1 300 kiaulių kaip naminių gyvūnėlių.

Nors tai atrodytų kaip įdomi pramoga, kai kurie žmonės kelia ir etinius klausimus – ar gyvūnai taip pat mėgaujasi tokia patirtimi?

„Turi būti labai sunku, kai tave liečia ir glamonėja būrys nepažįstamų žmonių“, – sakė Sachiko Azuma, Tokijuje įsikūrusios organizacijos „PEACE“, kuri reiškia „Put an End to Animal Cruelty and Exploitation“ (liet. „Padaryti galą žiauriam elgesiui su gyvūnais ir jų išnaudojimui“), vadovė.

Dr. Briusas Kornreichas, Kornelio universiteto Veterinarijos koledžo Itakoje (JAV) klinikinių mokslų profesorius, dėstė, kad bendravimas su gyvūnais gali sumažinti kraujospūdį, sumažinti galvos skausmus ir širdies bei kraujagyslių ligų riziką. Be to, jis teigė, kad tai gerina savijautą ir padeda žmonėms įveikti stresą.

„Daugėja įrodymų, kad bendravimas su naminiais gyvūnais ir jų turėjimas gali būti naudingas žmonių psichinei ir fizinei sveikatai“, – komentavo jis.

Net ir kalbant apie šunis, nėra aišku, ar šeimininko sveikatai padeda šuns vedžiojimas, ar buvimas draugiško gyvūno kaimynystėje.

Parengta pagal AP informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.