Į Lietuvą ateina dar vienos oro linijos – startuos trimis savaitiniais skrydžiais į Dubajų

Į Lietuvos rinką šį rudenį ateina dar vienas oro vežėjas – Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) kompanija „FlyDubai“, praneša susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Į Lietuvos rinką ateina „FlyDubai“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Į Lietuvos rinką ateina „FlyDubai“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Dubajus, JAE.<br>A.Murauskaitės nuotr.
Dubajus, JAE.<br>A.Murauskaitės nuotr.
M.Skuodis.<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Skuodis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 15, 2024, 11:36 AM, atnaujinta Feb 15, 2024, 12:58 PM

Anot jo, tai leis vykdyti tris savaitinius skrydžius į Dubajų, kas yra strateginis oro uostas, leidžiantis vykdyti tolimesnius skrydžius į visą Aziją.

„Galime pasakyti oficialiai apie tai, dėl ko dirbome ne vienerius metus. Jungtinių Arabų Emyratų „FlyDubai“ kompanija rudenį ateina į Lietuvos rinką. Ir ji startuoja su trimis savaitiniais skrydžiais į Dubajų, kas yra strateginis oro uostas“, – teigė M.Skuodis.

„Nuo spalio Vilnių ir Dubajų „Flydubai“ sujungs net 3 savaitiniais skrydžiais. Prekyba bilietais startuoja jau šiandien. Tai ne tik naujos tradicinės avialinijos Lietuvoje, bet ir kito lygio tiesioginių ilgųjų skrydžių patirtis skrendant į strateginį oro uostą Emyratuose, o per jį – į šimtus kitų lokacijų“, – savo „Facebook“ paskyroje pridėjo ministras.

Pasak M.Skuodžio, tai strateginis bendrovės žingsnis – ji veikti pradės ir kitose Baltijos šalyse, taip sukurdama galimybes verslo bendradarbiavimui ir turizmo sektoriaus plėtrai.

„Kompanija žengia ne tik į Lietuvą, bet ir kitas strategines šalis. Tai yra strateginis žingsnis ir tai suteiks visiškai kitas galimybes mūsų verslui, mūsų turizmo sektoriui. Aš net neabejoju, kad atvykstamajam turizmui. Ir tai prisidės prie mūsų verslo bendradarbiavimo su JAE“, – aiškino jis.

Anot ministro, tai trečioji oro linijų bendrovė, kuri per šiuos metus pradeda veiklą Lietuvoje. Anksčiau apie savo planus Lietuvoje jau pranešė Islandijos „Play“ ir Graikijos „Aegean Airlines“.

Šios oro bendrovės atėjimas mūsų šalies susisiekimui kartu reiškia ir tai, jog turėsime net keleto šimtų patogių jungiamųjų skrydžių per Dubajaus aviacijos centrą pasirinkimą, tai bus itin reikšmingas kokybinis pokytis mūsų šalies keleiviams“, – pranešime spaudai tvirtina Lietuvos oro uostų Skrydžių vystymo skyriaus vadovas Tomas Zitikis.

Tiesioginio skrydžio tarp Vilniaus ir Dubajaus trukmė yra daugiau nei šešios valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.