„Hanner“ kartu su „1 Asset Management“ investuos 25 mln. eurų į studentų namus Vroclave

Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Hanner“ kartu su valdymo įmone „1 Asset Management“ Lenkijoje planuoja vystyti 25 mln. eurų vertės studentų namų projektą.

„Hanner“ planuoja vystyti studentų namų projektą.<br>T.Bauro nuotr.
„Hanner“ planuoja vystyti studentų namų projektą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-05 10:45

Įmonės praneša pasirašiusios preliminarią sutartį žemės sklypui Vroclave įsigyti.

„Susiklosčius palankioms sąlygoms Lenkijos nekilnojamojo turto rinkoje, didiname savo įsitraukimą į perspektyvų studentiško būsto segmentą.

Šių objektų statyba yra patraukli dėl itin aukštos paklausos. Tai mums leidžia tikėtis palankios investicinės grąžos ir projektuoti tolimesnę plėtros perspektyvą“, – pranešime sakė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis. Gavus statybos leidimą, darbus planuojama pradėti 2025 m. pradžioje, o studentų namus atidaryti 2026–2027 mokslo metams.

Projekte bus įrengti 335 kambariai, kuriuose galės gyventi 450 studentų. Valdymo įmonė „1 Asset Management“ projektams Lenkijoje bei kitose Vidurio ir Rytų Europos šalyse vystyti yra įsteigusi atskirą fondą „CEE Student Housing Fund“, kurio strateginis investuotojas yra „Hanner“. Naujasis projektas bus įgyvendinamas kartu su vienu didžiausių NT plėtotojų Lenkijoje „Develia“.

Pasak fondo partnerio Mato Mockeliūno, praėjusiais metais atidarius pirmąjį studentams ir jauniems profesionalams skirtą bendro gyvenimo būstą Krokuvoje, toliau aktyviai ieškoma naujų galimybių kituose svarbiausiuose Lenkijos bei kaimyninių šalių akademiniuose miestuose. „Lenkijos rinka yra labai didelė: tokio tipo būstų paklausa šalyje aukšta, o konkurencija šiame segmente sąlyginai žema.

Pasiekti rezultatai jau vykdomuose projektuose Lietuvoje, Latvijoje ir Krokuvoje suteikia mūsų partneriams bei investuotojams pasitikėjimo investicine strategija į šią turto klasę“, – sako M. Mockeliūnas.

Šis studentų būsto projektas Vroclave yra jau ketvirtasis Lenkijoje, į kurį investuoja „Hanner“.

Praėjusiais metais įmonė investavo į analogiškus projektus Krokuvoje ir Varšuvoje, o šiais metais jau paskelbė apie planuojamas investicijas į gyvenamuosius namus šalies sostinėje. „Hanner“ 2024–2028 m. į bendro gyvenimo būsto objektus iš viso planuoja investuoti 50 mln. eurų, į gyvenamojo būsto projektus Lenkijoje – taip pat 50 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.