Seimas atidėjo siūlymo drausti importuoti į Lietuvą rusiškus žemės ūkio produktus svarstymą

Seime iš ketvirtadienio, kovo 14 d., plenarinio posėdžio darbotvarkės buvo išbrauktas siūlymas uždrausti į Lietuvą įvežti, importuoti žemės ūkio produktus ir pašarus, kurių kilmės šalis yra Rusija arba Baltarusija. Klausimą išimti iš darbotvarkės paprašęs Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė, kad yra gauta Teisės departamento išvada ir Vyriausybės siūlymas integruoti idėją į kitą įstatymą.

Grūdai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Grūdai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-14 11:23

„Prašau projektą išimti darbotvarkės, nes buvo gauta Teisės departamento išvada ir Vyriausybės siūlymas integruoti pačią idėją, grūdų transportavimo per Lietuvą uždraudimą, į Vyriausybės pateiktą Ribojamųjų priemonių dėl karinės agresijos prieš Ukrainą nustatymo įstatymą, kuris Seime bus svarstomas artimiausiu metu“, – posėdžio metu teigė V.Pranckietis.

Klausimas iš darbotvarkės buvo išbrauktas bendru sutarimu.

Naujienų agentūra ELTA primena, kad įvairioms frakcijos atstovaujanti Seimo narių grupė siūlo laikinai uždrausti importuoti į Lietuvą žemės ūkio produktus ir pašarus, kurių kilmės šalis yra Rusija arba Baltarusija.

Siūloma, kad importo draudimas galiotų nuo šių metų balandžio 15 d. iki 2025 m. liepos 1 d. Įstatymo pataisas parėmė beveik 20 parlamentarų.

Vienas iš sausio mėnesį protestavusių Lietuvos ūkininkų reikalavimų buvo sustabdyti rusiškų grūdų tranzitą.

Taip pat Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius įregistravo pasiūlymą, kuriuo siekiama laikinai uždrausti ne tik importuoti į Lietuvą žemės ūkio produktus ir pašarus, kurių kilmės šalis yra Rusija arba Baltarusija, bet taip pat uždrausti ir jų gabenimą per mūsų šalį tranzitu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.