Išleista kolekcinė moneta Lietuvos narystei NATO ir ES pažymėti: pardavinės po 87 eurus

Lietuvos bankas ketvirtadienį pradeda išankstinį pardavimą kolekcinės sidabro monetos, skirtos Lietuvos narystei NATO ir ES pažymėti. Sidabrinės monetos nominalas yra 20 eurų.

Sidabrinės monetos nominalas yra 20 eurų.<br> Lietuvos banko nuotr.
Sidabrinės monetos nominalas yra 20 eurų.<br> Lietuvos banko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 9:21 AM, atnaujinta Mar 21, 2024, 9:23 AM

Kaip informuoja Lietuvos bankas, išankstinis šios monetos pardavimas vyks nuo ketvirtadienio 8 val. Lietuvos banko el. parduotuvėje monetos.lb.lt.

Į apyvartą kolekcinė moneta bus išleista kovo 28 d., tuomet ją bus galima įsigyti ne tik el. parduotuvėje, bet ir Lietuvos banko kasose Vilniuje ir Kaune.

Šios monetos aversas ir reversas nukaldinti iš dviejų sujungtų plokštumų. Averso ir reverso centre – trispalvė, simbolizuojanti Lietuvos valstybės savarankiškumą, suteikusį pagrindą tapti visateise ir NATO, ir ES nare.

Aplink vėliavą averse – Lietuvos valstybės herbo simbolis Vytis, užrašas „LIETUVA“, nominalas „20 €“, „2024“ metai. Monetos fone – fragmentuoti NATO ir ES simboliai, pavaizduoti skirtingais matinimo lygiais.

Aplink vėliavą reverse – NATO ir ES simboliai, greta – Lietuvos įstojimo į NATO ir ES datos: 2004 m. kovo 29 d. ir 2004 m. gegužės 1 d. Monetos fone – mikrotekstu užrašytas 5-asis Šiaurės Atlanto sutarties straipsnis bei ES himno – Liudviko van Beethoveno Devintosios simfonijos „Odė džiaugsmui“ muzikinės natos.

Šios kolekcinės monetos dailininkas – Antanas Pocevičius.

Lietuvos narystei NATO ir ES pažymėti skirtos kolekcinės monetos tiražas – 2 000 vnt. Monetas nukaldino UAB „Lietuvos monetų kalykla“. Sidabro moneta yra 38,61 mm skersmens, 28,28 g masės (svorio), jos pardavimo kaina – 87 eurai su PVM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.