„Port Lite“ pradėjo eksportą į Ispaniją

Lietuvių įkurta žuvies gaminių gamybos studija Latvijoje „Port Lite“ pradėjo gaminių eksportą į Ispaniją. Bendrovė pirmąsias krabų skonio lazdeles Ispanijos partneriams pristatė pernai, o šiemet pradėjo nuolatinį produkcijos eksportą.

„Port Lite“ pradėjo eksportą į Ispaniją.
„Port Lite“ pradėjo eksportą į Ispaniją.
Įmonės įkūrėjas ir akcininkas Sigitas Ambrazevičius.
Įmonės įkūrėjas ir akcininkas Sigitas Ambrazevičius.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 9:05 AM, atnaujinta Mar 29, 2024, 9:09 AM

Anot įmonės įkūrėjo ir akcininko Sigito Ambrazevičiaus, Ispanijos rinka yra viena svarbesnių bendrovei, tad eksporto apimtys į ją augs jau antrą metų ketvirtį – iki 100 tonų.

„Ispanijos rinka yra viena svarbesnių visiems maisto gamintojams. Tai viena didžiausių rinkų Europoje, su nusistovėjusiomis rinkos tradicijomis, kurias naujokams nėra lengva pakeisti, tad turėjome gerokai pasistengti kol pavyko praverti Ispanijos rinkos vartus“, – sako jis.

Anot jo, per pirmąjį šių metų ketvirtį į Ispaniją bus eksportuota daugiau nei 10 tonų lietuvių gaminamų krabų skonio lazdelių, o iki metų pabaigos planuojama jas padidinti 30 kartų, iki 600 tonų.

„Aukšta gaminių kokybė, gera kaina gali garantuoti paklausą, tačiau vis daugiau lemia ir pats požiūris į verslą, ne tik į tai ką darome kasdien, bet ir kaip tai darome. Būtent tai ir labiausiai patiko partneriams Ispanijoje. Tad neabejoju, kad pradėta partnerystė sėkmingai plėtosis ir ateityje. Pabaigus visos gamyklos statybas, pilnai ją paleidus, Ispanijos partneriai bus vieni svarbiausių mūsų klientų“,– sako jis.

S. Ambrazevičiaus teigimu, į Ispaniją bendrovė kol kas eksportuoja tik krabų skonio lazdeles, bet artimoje ateityje gaminių įvairovė plėsis, o lietuvių įkurtos „Port Lite“ gaminius bus galima rasti Ispanijos prekybos tinkluose, taip pat horeca rinkoje.

Į Ispaniją bendrovė savo gaminius eksportuoja tiesiogiai bei per partnerius, užtikrinančius logistiką ir tiekimą į prekybos tinklus.

Lietuvių įkurta „Port Lite“ žuvies ir krabų skonio lazdeles pradėjo gaminti prieš dvejus metus Liepojoje, įsigijusi daugiau nei 6 ha. dydžio teritoriją, su pastatais ir buvusiais jame įrengimais iš (LTKB) Banko administratoriaus.

Iš karto po to, buvo pradėti įrengimų atnaujinimo darbai, pastatų pritaikymas maisto gamybai ir jų kūrimui, o praeitų metų pabaigoje, pradėti pirmieji gamybos bandymai.

„Port Lite“ šiuo metu jau investavo 65 mln. eurų į krabų skonio, surimi lazdelių ir lašišos gamyklų plėtrą Latvijoje. Šiuo metu bendrovė yra sukūrusi 100 naujų darbo vietų, kurių skaičius per artimiausius metus išaugs iki 700.

Sigitas Ambrazevičius Lietuvoje taip pat valdo eilę kitų įmonių, susijusių su žuvies produktų gamyba, prekyba, gabenimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.