Žiniasklaida: teisėsauga atliko kratas GIPL dujotiekį stačiusioje „Alvoroje“ ir Latvijos bei Lenkijos įmonėse

Lietuvos-Lenkijos magistralinį GIPL dujotiekį stačiusioje įmonėje „Alvora“ teisėsauga antradienį atliko kratas. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ketvirtadienį „15min“ patvirtino, kad kratos tuo pačiu metu atliktos ir Latvijos bei Lenkijos įmonėse.

GIPL dujotiekį stačiusioje įmonėje „Alvora“ teisėsauga antradienį atliko kratas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
GIPL dujotiekį stačiusioje įmonėje „Alvora“ teisėsauga antradienį atliko kratas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 10:04 AM

Portalas skelbia, kad jo žiniomis, teisėsauga atliko veiksmus Latvijos įmonėje „Conti Chemicals“ bei Lenkijos bendrovėje „Tasta Armatura“.

Kaip skelbia „15min“, įtariama, kad šios įmonės galėjo dalyvauti organizuotoje sukčiavimo schemoje – rusiškas dujotiekio detales apgaule „pakišant“ po suklastotais Europos bendrovių sertifikatais.

„Atsakydami į Jūsų užklausą, informuojame, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl, įtariama, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo kovo 26 d. Lietuvoje, Lenkijoje ir Latvijoje fizinių bei juridinių asmenų patalpose buvo atliktos kratos, siekiant surinkti tyrimui reikšmingus duomenis. Ikiteisminis tyrimas yra tęsiamas, atliekami procesiniai veiksmai, būtini objektyviai tiesai nustatyti“, – rašoma FNTT ketvirtadienį „15min“ pateiktame atsakyme.

Portalo „15min“ tyrimų skyrius vasario mėnesį paskelbė, kad „Amber Grid“ „dėl nustatytų defektų dujotiekyje ir sutarties pažeidimų“, pateikė pretenziją GIPL atkarpos Lietuvoje rangovei „Alvorai“, kuri galimai šiame magistraliniame dujotiekyje panaudojo rusiškos kilmės jungiamąsias dalis

GIPL projekto rangovui nepašalinus dalies dujotiekio detalių sertifikavimo trūkumų ir ginant savo bei vartotojų interesus, Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorius „Amber Grid“ pateikė reikalavimą bankui išmokėti GIPL garantijos lėšas. Nurodoma, kad pateiktas reikalavimas 5,8 mln. eurų sumai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.