Skelbia, kad „Vičiūnų grupė“ ruošiasi atsisveikinti su Rusija: gavo leidimą parduoti gamyklą

Kaip pirmadienį skelbia Rusijoje veikiantis leidinys „Komersant“, Lietuvos įmonė „Vičiūnų grupė“, gaminanti krabų lazdeles, ruošiasi atsisveikinti su Rusijos verslu: bendrovė gavo valdžios leidimą parduoti gamyklą, kurios metinė gamybos apimtis viršija 120 tūkst. tonų gaminių. Žiniasklaidos duomenimis, verslo pirkėjas gali veikti didelio žuvies ir jūros produktų importuotojo „Unifrost“ interesais. Rusijoje krabų lazdelės yra populiarus produktas ir užtikrina gerą pelningumą.

Visvaldas Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Visvaldas Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-08 11:39, atnaujinta 2024-04-08 15:15

Publikacijoje teigiama, kad vyriausybės komisija užsienio investicijų kontrolei 2024 m. vasarį patvirtino sandorį, suteikiantį teisę į 100% UAB „Vičiūnai-rus“ akcijų.

Rašoma, kad „Vičiūnai-rus“ gamina krabų lazdeles, krabų mėsos imitaciją, krevetes, pusfabrikačius Sovetske. Įmonės ataskaitoje nurodyti naudos gavėjai – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir Liudas Skierus.

Apie planus parduoti verslą Rusijoje „Vičiūnų grupė“ pranešė 2022 m. pavasarį, bet procesas užtruko.

Publikacijoje teigiama, kad grupės savininkai nenorėjo atsisakyti verslo Rusijoje, bet buvo priversti „eiti į sandorį dėl politinių priežasčių“.

Kaip skelbiama Lietuvos žiniasklaidoje, „Vičiūnų grupės“ komunikacijos vadovė Vilma Veverskė šios informacijos nekomentavo, tačiau jos ir nepaneigė.

„Kol vyksta pardavimo procesas „Vičiūnų grupė“ nuo komentarų susilaiko. Kol procesas neužbaigtas negalime komentuoti nei jo detalių, nei proceso eigos. Ačiū ir tikimės jūsų kantrybės“, – naujienų portalui LRT sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.