Taivano lustų gamybos milžinas TSMC sutiko JAV pastatyti trečią puslaidininkių gamyklą

Taivano lustų gamybos milžinas TSMC („Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“) sutiko Arizonoje pastatyti trečią puslaidininkių gamyklą ir taip padidino savo bendras investicijas Jungtinėse Valstijose iki 65 mlrd. dolerių, pirmadienį pranešė JAV pareigūnai.

„Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“ sutiko Arizonoje pastatyti trečią puslaidininkių gamyklą.<br>Scanpix.
„Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“ sutiko Arizonoje pastatyti trečią puslaidininkių gamyklą.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2024, 1:12 PM

Vyriausioji prezidento Joe Bideno patarėja ekonomikos klausimais Lael Brainard pasveikino šią rinkiminiais metais paskelbtą žinią kaip „naują etapą Amerikos puslaidininkių pramonėje“. Ji žurnalistams sakė, kad planuojamos TSMC investicijos yra pagrįstos preliminariu susitarimu su JAV prekybos departamentu, kuris yra susietas su investicijų įstatymu, pavadintu Lustų ir mokslo aktu (angl. Chips and Science Act).

Pagal šį susitarimą TSMC iš JAV vyriausybės gaus tiesioginį iki 6,6 mlrd. dolerių finansavimą, o paskolų forma galėtų gauti dar 5 mlrd. dolerių.

JAV stengiasi neleisti, kad pritrūktų pažangiausių lustų, būtinų gaminant mobiliuosius telefonus, elektromobilius ir pažangią karinę techniką. Jungtinės Valstijos šių komponentų srityje šiuo metu yra labai priklausomos nuo Azijos, tad geopolitinės krizės atveju būtų pažeidžiamos.

TSMC, kuri prieš tai jau planavo Arizonoje pastatyti dvi gamyklas, vienoje jų gamins dar pažangesnius puslaidininkius, nei planuota iš pradžių, ir pastatys trečią objektą, ankstų pirmadienį pranešė JAV pareigūnai. Tad kompanija savo bendras investicijas JAV didina nuo 40 iki 65 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024