„Kauno baldai“ pradės eksportą į Didžiąją Britaniją bei Airiją

SBA grupės minkštųjų baldų gamintojos „Kauno baldai“ pajamos šių metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo 14 proc. iki 7 mln. eurų.

Didžioji dalis eksportuojamų kolekcijų bus sukurtos specialiai Didžiosios Britanijos rinkai.<br>SBA nuotr.
Didžioji dalis eksportuojamų kolekcijų bus sukurtos specialiai Didžiosios Britanijos rinkai.<br>SBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2024, 12:03 PM

Kaip nurodoma penktadienį išplatintame pranešime, Europoje stabilizuojantis baldų paklausai, „Kauno baldai“ planuoja pradėti produkcijos eksportą į Didžiąją Britaniją ir Airiją. Taip, pasak įmonės vadovo Tomo Maurico, bus siekiama kompensuoti šiais metais prarastas pajamas dėl mažesnio eksporto į Vokietiją.

„Šiuo metu klientams siūlome konkrečias mūsų baldų kolekcijas ir deramės dėl kiekių. Šiais metais tikimės išsigryninti paklausiausią asortimentą ir jų poreikį, o reikšmingesnį eksporto mastą – apie 10 procentų nuo bendros apyvartos, planuojame pasiekti per ateinančius metus,“ – pranešime cituojamas „Kauno baldų“ vadovas T. Mauricas.

Anot jo, didžioji dalis eksportuojamų kolekcijų bus sukurtos specialiai Didžiosios Britanijos rinkai. T. Maurico teigimu, savo produkcija bendrovė sieks prekiauti pagrindiniuose šios šalies baldų prekybos tinkluose ir pavienėse parduotuvėse.

Taip pat, pažymi „Kauno baldų“ vadovas, kadangi britai ieško alternatyvų baldų importui iš Kinijos ir naujų gamintojų Europoje, įmonė tikisi sėkmingai konkuruoti naujoje rinkoje.

Bendrovės pajamos iš eksporto į Skandinavijos ir Beniliukso šalis sudaro maždaug du trečdalius nuo visų bendrovės pardavimų, nurodoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.