I. Vėgėlės šeimos verslas sulaukė muitinės dėmesio: veiksmų ėmėsi dar prieš pasirodant tyrimui

Muitinės departamentas, reaguodamas į žurnalistų kolektyvo „Biuro“ tyrimą „Kandidatas ir kondyškės“, ėmėsi tikrinti kandidato į prezidentus Igno Vėgėlės šeimos valdomą įmonę „Vilpra“, praneša tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“.

I. Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2024, 3:40 PM, atnaujinta Apr 25, 2024, 7:46 PM

Muitinės pareigūnai veiksmų ėmėsi dar iki viešo tyrimo publikavimo. Apie tai pats I.Vėgėlė prasitarė TV3 studijoje, sakydamas, kad sulaukė skambučio iš savo brolio, „Vilpros“ generalinio direktoriaus Martyno Vėgėlės, ir sužinojo apie muitinės prašomus dokumentus.

Ketvirtadienį tai „Sienai“ patvirtino ir Muitinės departamentas.

„Šiuo metu vykdomas Jūsų nurodytos įmonės ūkinės komercinės veiklos, jos apskaitos ir finansinės atskaitomybės patikrinimas, susijęs su muitų teisės aktų taikymu, kurio metu tikrinama ir ar buvo laikomasi tarptautinių sankcijų“, – raštu atsiųstame komentare „Sienai“ teigė Komunikacijos skyriaus patarėja Henrika Rukšėnienė.

Pasak jos, ikiteisminis tyrimas dėl tyrime „Kandidatas ir kondyškės“ paviešintų faktų šiuo metu nėra pradėtas, o pareigūnai tolesnius sprendimus priims atlikus „Vilpros“ patikrinimą.

ELTA primena, kad žiniasklaida trečiadienio vakarą paskelbė, kad kandidato į prezidentus I.Vėgėlės šeimos valdoma šildymo sistemų prekybos ir įrengimo grupė „Vilpra“ galimai apeidinėjo Rusijai įvestas sankcijas. Tai atskleidė „Laisvės TV“, tiriamosios žurnalistikos centro „Siena“ ir Baltarusijos tyrėjų kolektyvo „Biuro“ tyrimas.

Įmonė kategoriškai neigia bet kokį savo dalyvavimą galimo sankcijų apėjimo mechanizme.

I.Vėgėlė ketvirtadienį Eltai kalbėjo, kad minėtas tyrimas yra viešųjų ryšių akcija, kuria bandoma paveikti artėjančius prezidento rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.