Sunkus laikotarpis vienai dar įmonei Vilniuje – mažėja darbuotojų, vėluoja atlyginimai

Šeštus veiklos metus skaičiuojantis „kevin.“ startuolis išgyvena sunkų laikotarpį. Jau prieš kurį laiką užsienio žiniasklaida rašė apie vėluojančius atlyginimus, o šiuo metu rekvizitai.lt portale matome nuolat mažėjantį darbuotojų skaičių. Maža to, balandį pasikeitė įmonės stebėtojų tarybos narys.

Šeštus veiklos metus skaičiuojantis „kevin.“ startuolis išgyvena sunkų laikotarpį.<br> Asociatyvi G.Bitvinsko nuotr.
Šeštus veiklos metus skaičiuojantis „kevin.“ startuolis išgyvena sunkų laikotarpį.<br> Asociatyvi G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska

2024-05-03 13:12, atnaujinta 2024-05-03 13:14

Finansinių technologijų startuolis teikia mokėjimų inicijavimo ir sąskaitos informacijos paslaugas. Ilgą laiką šis startuolis buvo laikomas vienu sėkmingiausiu, pretendavo gauti vienaragio statusą. Visgi jau kai kurį laiką įmonė susiduria su finansinėmis problemomis. Prieš mėnesį Lietuvos portalai rašė apie vėluojančius atlyginimus ir darbuotojų atleidimus. Vėliau įmonė teigė, kad ši informacija yra klaidinga. Visgi po to momento situacija nepasikeitė ir, atrodo, labiau pablogėjo.

Dar pernai gegužę startuolyje dirbo daugiau nei 140 darbuotojų. Nuo gegužės šis skaičius pradėjo smarkiai kristi ir dabar „kevin.“ dirba 81 darbuotojas. Dar kovo pradžioje šis skaičius siekė beveik 100 įdarbintų asmenų.

Taip pat, remiantis viešai prieinama informacija, mažėja ir darbuotojų vidutinis atlyginimas. Be to, įmonėje padidėjo nuostoliai. Jeigu 2021 nuostoliai siekė 4,7 mln eurų, tai 2022 metais šis skaičius pakilo iki 15,2 mln eurų nuostolių.

Balandį įvyko neeilinis akcininkų susirinkimas, kurio metu priimtas sprendimas dėl stebėjimo tarybos nario pakeitimo. Įdomu ir tai, kad balsuoti galėjo ne visi akcininkai. Iš stebėtojų narių pasitraukė lenkas Adam Niewinski, jo pareigas pradėjo eiti italas Luca Bocchio, gyvenantis Jungtinėje Karalystėje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.