„Amber Grid“ valdybos pirmininku išrinktas P. Butkus

Penktadienį vyko „Amber Grid“ valdybos posėdis, kuriame šrinktas naujas valdybos pirmininkas. Juo tapo „Amber Grid“ valdybos narys ir „EPSO-G“ grupės plėtros ir inovacijų vadovas Paulius Butkus.

Šiuo metu „Amber Grid“ valdybą sudaro 5 nariai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiuo metu „Amber Grid“ valdybą sudaro 5 nariai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2024, 4:49 PM

Kaip teigia „Amber Grid“, „EPSO-G“ įmonių grupėje P. Butkus yra atsakingas už strategijos, inovacijų vystymo, duomenų analitikos ir valdymo bei kitų veiklų vystymo sritis, taip pat eina ir „EPSO-G“ grupės įmonės – elektros energijos kaupimo sistemos operatorės – „Energy cells“ valdybos pirmininko pareigas.

Beveik 10 metų darbo patirtį energetikos sektoriuje turintis P. Butkus. prieš prisijungiant prie „EPSO-G“ grupės, ketverius metus dirbo Briuselyje įsikūrusioje Europos elektros perdavimo sistemos operatorių asociacijos ENTSO-E Strategijos ir suinteresuotųjų šalių valdymo komandos vadovu.

Asociacijoje jis buvo atsakingas už bendradarbiavimą su tarptautinėmis institucijomis, dalyvavo rengiant Europos Komisijos inovacijų finansavimo programas bei inicijuojant tarptautinius projektus.

Šiuo metu „Amber Grid“ valdybą sudaro 5 nariai. Be išrinkto valdybos pirmininko P. Butkaus valdyboje taip pat dirba „EPSO-G“ grupės finansų vadovas Darius Kašauskas, Energetikos ministerijos Energetikos konkurencingumo grupės vadovas Karolis Švaikauskas bei du nepriklausomi valdybos nariai: Peter Loof Helth ir Alexander Feindt.

„Amber Grid“ priklauso energijos mainų ir perdavimo įmonių grupei „EPSO-G“, kuri valdo 96,6 proc. įmonės akcijų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.