„Kurgyvenu.lt“ neapsnūdo: žengę į JAV nežada sustoti

Kokiame rajone geriausia įsigyti nekilnojamąjį turtą? Koks nusikalstamumas, oro užterštumas, triukšmingumas mano gyvenamoje gatvėje? Į šiuos ir į daugybę kitų gyventojams rūpimų klausimų atsakymus pateikia portalas „Kurgyvenu.lt“. Prieš keletą metų draugų kompanijos įkurta įmonė UAB „CodeIn“ suteikė galimybę visą informaciją, susijusią su nekilnojamu turtu ir gyvenamąja aplinka rasti vienoje vietoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulė Marcinkevičiūtė

Sep 17, 2014, 10:37 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:27 PM

Sėkmingam projekto vystymui ir plėtrai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, didele paskata tapo rizikos kapitalo fondo „Practica Seed Capital“ investicija. 

2008 metais Ūkio, Finansų ministerijoms ir Europos investicijų fondui (EIF) pasirašius finansavimo sutartį, buvo įkurtas ES lėšomis finansuojamas JEREMIE kontroliuojantysis fondas. Jo tikslas – padidinti Lietuvos mažoms, labai mažoms ir vidutinėms įmonėms galimybes gauti finansavimą per įvairius finansinius instrumentus. Vienas tokių – rizikos kapitalo fondo investicijos, kurios skiriamos perspektyvias idėjas ir didelį augimo potencialą turinčioms įmonėms bei jau veikiančių įmonių veiklos plėtrai.

Naudingas projektas

Prieš dvejus metus pradedančiąja įmone tapusi svetainė „Kurgyvenu.lt“ šiandien yra viena mėgstamiausių tarp nekilnojamąjį turtą perkančių, keičiančių ar nuomojančių lietuvių.

Nemokamai pasitikrinti būsto kainų, jas palyginti su kitomis, sužinoti apie svarbiausius konkretaus rajono ar gatvės aplinkos veiksnius, tokius kaip nusikalstamumas, oro užterštumas, triukšmas, mokesčiai, į portalą kasdien užsuka daugybė informacijos ieškančių ar būstus planuojančių pirkti gyventojų.

Portalo patikimumą užtikrina tai, kad informacija objektyvi ir renkama iš šaltinių, tokių kaip Informatikos ir ryšių departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, Nacionalinis egzaminų centras, Statistikos departamentas, Aplinkos apsaugos agentūra ir kt. Todėl vartotojai visada žino, kad pateikta informacija galima pasikliauti.

Kaip pasakoja svetainę „Kurgyvenu.lt“ valdančios bendrovės „CodeIn“ direktorius Šarūnas Legeckas, idėja kurti duomenų apie nekilnojamojo turto aplinką platformą kilo vienam iš komandos narių.

„Dirbdamas nekilnojamojo turto pardavimų srityje, jis pastebėjo, kad norintiems įsigyti, išsinuomoti ar pakeisti būstą, dažnai tiesiog trūksta informacijos apie gyvenamosios aplinkos kokybę. Gyvenant informacijos amžiuje, šis trūkumas atrodė keistas, tačiau ėmęsi idėjos įgyvendinimo supratome, kad iš tiesų mes dabar esame vieninteliai, teikiantys informaciją apie gyvenamosios aplinkos kokybę“, – sako jis.

Investicijos – didžiausia paskata

Kaip pasakojo Š.Legeckas, būtent pritraukta rizikos kapitalo fondo investicija buvo vienas didžiausių bendrovės pasiekimų, leidusių įgyvendinti ambicingus įmonės tikslus ir siekius.

Prie jų sėkmės prisidėjo „Practica Seed Capital“, kuris investuoja į pačius jauniausius verslus, siekia auginti naujas įmones. Pritraukę 200 tūkst. eurų siekiančią šio fondo investiciją, jaunieji verslininkai idėją iškeldino į „Windows Azure“ – debesijos sprendimų kūrimo platformą, o tai reiškė, kad projektas įgis daugiau technologinių sprendimų ir bus gerokai lengviau plėtojamas užsienyje. Mat bendrovės „Microsoft“ virtualių kompiuterių ir tinklų paslaugos „Windows Azure“ leidžia perkelti taikomąsias programas į „debesį“ tokias, kokios jos yra. Be to, naudojantis šiomis paslaugomis galima sumažinti arba visai atsisakyti investicijų į įrangą bendrovės viduje. Tačiau bene didžiausias privalumas – ši debesija garantuoja tris svarbiausius reikalavimus, taikomus informacinių technologijų infrastruktūrai: greitį, mastą ir ekonomiškumą.

Š.Legecko nuomone, investicijos iš rizikos kapitalo fondų – tai ne tik verslo finansavimo forma, bet ir labai svarbi verslo valdymo vadybos nauda – tai padeda įmonėms sparčiau ir sėkmingiau vystytis.

„Kadangi per JEREMIE programą yra skirstomos 2007-2013 m. ES struktūrinės paramos lėšos labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms, valstybės dalyvavimas skatinant šią verslo finansavimo formą tiesiog būtinas, siekiant, kad rizikos kapitalo investicijomis pasinaudotų vis daugiau Lietuvos įmonių“, – pasakojo pašnekovas.

Ateities planai – tapti globalia kompanija

Portalas „Kurgyvenu.lt“ jau pažįstamas Berlyno, Londono, Čikagos ir San Francisko gyventojams. Tiesa, kitu pavadinimu. Užsienyje portalas veikia kaip „Place I Live“. Tačiau įmonė neslepia, kad jų planai dar ambicingesni. Pagrindinis jų siekis – tapti globalia kompanija. Per ateinančius kelerius metus į svetainės tinklą tikimasi sujungti pusę tūkstančio didžiųjų ir populiariausių miestų visame pasaulyje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.