Verslininkas: „Strateginis požiūris – efektyvumo pagrindas“

Vilniuje vykusioje konferencijoje „Silicon Valley Comes to the Baltics 2014“, kur savo patirtimi su pradedančiais verslininkais dalijosi ir SEB banko ekspertai, įžvalgas apie verslo kūrimo pradžią pristatė ir įmonės „Wise.io“, kuriančios technologijas savarankiškai valdomiems automobiliams, įkūrėjas Damianas Eadsas. Su juo kalbamės apie tai, kaip jaunam verslininkui išmokti dirbti efektyviai.

Daug dirbti yra herojiška, tačiau taip galima lengvai sužlugdyti ir darbuotojus, ir pačią įmonę.<br>123rf nuotr.
Daug dirbti yra herojiška, tačiau taip galima lengvai sužlugdyti ir darbuotojus, ir pačią įmonę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 11:14 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 4:29 AM

- Kaip sukurti sėkmingą, pelningą verslą?

- Klaidinga manyti, kad galima iš niekur nieko imti ir sukurti 5 mln. ar 5 mlrd. eurų vertės verslą. Tam reikalingas strateginis požiūris, kuris padėtų atskleisti verslo sėkmei kelią pastojančius nežinomuosius.

Strateginis požiūris ir yra tiesiausias kelias į verslo sėkmę, nes vadovaujantis juo lengviau sau užduoti kritinius klausimus, padedančius nustatyti sudėtingas verslo problemas. Išskaidžius dideles problemas į keletą jas sudarančių kintamųjų, galima lengviau ir efektyviau jas išspręsti.

- Ką svarbiausia žinoti verslininkui, norinčiam didinti darbo efektyvumą?

- Verslininkui svarbiausia yra suvokti darbo procesus ir iš anksto numatyti, kokie vertinimo matai bus taikomi vertinant kiekvieną atliktą užduotį. Procesas yra labai svarbus, tad įvairios technologijos, padedančios jį įvertinti, yra labai naudingos ir padeda kiek įmanoma didinti produktyvumą.

Aš pats savo darbe nuolat stengiuosi išsiaiškinti, kaip mūsų inžinieriams efektyviau planuoti savo laiką. Visi žinome pasakymą „nuvaryti save nuo kojų“. Žinoma, daug dirbti yra herojiška, tačiau taip galima lengvai sužlugdyti ir darbuotojus, ir pačią įmonę.

Tenka bendrauti su žmonėmis, sakančiais, kad dirba kiekvieną savaitgalį, tačiau reikia prisiminti, kad taip tik darbo laikas, o ne rezultatas auga aritmetine progresija. Neverta dirbti savaitgaliais, nes tai tik papildomos – ir nebūtinai produktyvios – darbo valandos.

- Kaip reikėtų didinti darbo produktyvumą?

- Kiekvieną dieną, kiekvieną savaitę, kiekvieną mėnesį ir kiekvieną ketvirtį reikėtų parengti reikalingų dalykų sąrašą, numatyti, kiek ir kokių išteklių reikia, ir parengti veiksmų planą. Įgyvendinę šį planą, galėsite tiksliai įvertinti, ar planuojant jūsų keltos hipotezės pasitvirtino, kodėl nepavyko laiku įgyvendinti kai kurių tikslų ir kokia kryptimi reikėtų judėti ateityje.

Taip pat naudokitės įvairiomis priemonėmis ir IT sistemomis, kurios suteikia galimybę planuoti ir prižiūrėti vykstančius procesus, stebėti jų tobulėjimą ir įvertinti pasiektus rezultatus. Naudingi yra ir savaitiniai susirinkimai, kurie kaip ir IT sistemos lemia darbuotojų spartesnį ir efektyvesnį darbus.

* * *

Šis tekstas yra iš www.seb.lt skilties „Infobankas".

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.