Tarp pažangiausių Europos kompanijų – ir lietuviškoji „Conresta“

Lietuvos statybų kompanijos „Conresta“ progresas įvertintas tarptautiniu mastu. Ji pateko tarp 1000 labiausiai įkvepiančių Europos bendrovių 2016 m. (angl. 1000 Companies to Inspire Europe 2016), kurį sudarė Londono vertybinių popierių birža (LSEG). Tokio pripažinimo sulaukė tik 5 Lietuvos įmonės.

Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 29, 2016, 11:00 AM, atnaujinta May 17, 2017, 12:12 PM

Viena didžiausių akcijų biržų pasaulyje Europos įmones vertino pirmą kartą. Idėja kilo po to, kai organizacija sudarė analogišką Didžiosios Britanijos kompanijų sąrašą 2013 metais. Unikalioje ataskaitoje įvardijami dinamiškiausi smulkaus ir vidutinio dydžio verslai. Atrinkta 1000 greičiausiai augančių ir perspektyviausių kompanijų iš 28 Europos sąjungos šalių. Statybų sektorius Europoje augo sparčiausiai – metinis pajamų augimas siekia 138 proc. Antras pagal augimą – IT ir telekomunikacijos sektorius, toliau – mažmeninė prekyba, farmacijos bei mokslo pramonės. Sėkmės pagrindu rengėjai įvardina inovacijas.

1000 labiausiai įkvepiančių Europos bendrovių 2016 m. buvo atrinktos vadovaujantis finansinių technologijų kompanijos „Bureau van Dijk“ sukurta metodika. Atranką iš esmės lėmė tokie indikatoriai kaip kompanijos statusas, dydis, veiklos metai, kelių paskutinių metų finansiniai rodikliai bei padėtis nacionalinėje rinkoje.

„Šios kompanijos yra Europos ekonomikos variklis ir ateitis“, – įsitikinęs Londono vertybinių popierių biržos vadovas Xavier Rolet. Jis pabrėžia, kad tik sėkmingos smulkaus ir vidutinio dydžio kompanijos gali įkvėpti reikiamus ekonominius pokyčius. Vietą dinamiškiausių ir pažangiausių Europos kompanijų sąraše „Conrestai“ lėmė augantys finansiniai rodikliai, naujų darbo vietų kūrimas, pažangus požiūris ir konkurencinis pranašumas nacionalinėje rinkoje.

„Esame maloniai nustebinti, kad mūsų progresas buvo įvertintas už Lietuvos ribų. Iš tiesų, didžiausią dėmesį skiriame inovatyviam statybų procesų valdymui, todėl nuolat tobulėjame siekdami technologinės pažangos. Dirbame pagal tarptautinius statybos standartus bei sertifikavimo sistemas, tokias kaip LEED, BREEAM, BIM, ISO, užtikriname tiksliai apskaičiuojamas ir aiškias statybos projektų sąmatas. Kompanijos veiklos rezultatai patvirtina, kad mūsų tikslas – tapti lanksčiu bei patikimu partneriu – pasiteisino,“ – džiaugiasi generalinės rangos ir statybų paslaugas teikiančios bendrovės „Conresta“ direktorius Lukas Laukaitis.

Iš Lietuvos į Londono akcijų biržos akiratį pakliuvo 5 kompanijos. Po tiek pat vietų sąraše teko Latvijai ir Estijai. Greičiausiai augančios mūsų šalies įmonės yra statybos bendrovės „Conresta“ ir „Autokausta“, inžinerinius sprendimus siūlantis „Energijos taupymo centras“, gamybos įmonių grupė „KG Group“ ir maisto pramonę atstovaujanti „Vičiūnai Group“. Vidutinė Lietuvos penketuko metinė apyvarta – 42 mln. eurų, bendras metinis augimas – 73 proc., o padidėjusių darbo vietų skaičius – 60 proc.

Bendrovė „Conresta“ pardavimų pajamos 2015 metais ženkliai augo – 2,4 karto lyginant su ankstesniais metais, o grynasis pelnas padidėjo beveik 4 kartus. 2015 m. kompanija gavo 51,8 mln. eurų pardavimo pajamų ir tapo trečia pagal dydį statybos bendrove Lietuvoje. Šiais metais įmonės planuojama apyvarta turėtų siekti apie 55 mln. Eur.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.