Prabanga priklausyti turtuolių svitai: jiems moka už tylėjimą

Milijonus uždirbančius turtuolius skrydžiuose lydi asmens sargybiniai, asmeniniai virėjai ir kūno rengybos instruktoriai. Paslaugų pirkėjams tai – patogumas, kurio jie nenori netekti išvykę iš namų. O kaip visa tai atrodo tokį darbą atliekančiųjų akimis?

 Vis daugiau turtingųjų nori į keliones drauge imti ne tik asmens sargybinį, bet ir dietologus, kirpėjus, stilistus.<br> 123rf.com nuotr.
 Vis daugiau turtingųjų nori į keliones drauge imti ne tik asmens sargybinį, bet ir dietologus, kirpėjus, stilistus.<br> 123rf.com nuotr.
Didžiausia klaida, kurią daro asmens sargybiniai – jie ima galvoti, kad priklauso turtingųjų ir įtakingųjų pasauliui.<br>  123rf.com nuotr.
Didžiausia klaida, kurią daro asmens sargybiniai – jie ima galvoti, kad priklauso turtingųjų ir įtakingųjų pasauliui.<br>  123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2018, 9:21 PM

Catherine Richey dirbti asmenine virėja nereiškia, kad ji neatsitraukia nuo viryklės ir kaip vergė pildo bet kokį šeimininko gurmano įgeidį. Neretai jos darbą paįvairina skrydžiai privačiu šeimininko lėktuvu. Pasitaiko, kad sykiu į orlaivį lipa ir Catherine šeimos nariai.

„Sykį mano klientas panoro, kad jo rančoje paruoščiau Kalėdų vaišes. Pasakiau, kad be šeimos niekur nevažiuosiu. Tuomet mus visus – ir mano vyrą, ir tris mano vaikus – kartu su Kalėdų stalui reikiamais produktais atsiskraidino privačiu lėktuvu“, – pasakojo C.Richey.

Ji – kompanijos „Lavish Cuisine“ įkūrėja. Moteris jau treji metai dirba asmenine turtingos Teksase gyvenančios šeimos virėja. Jos klientai pinigus uždirba naftos ir dujų versle.

Tik labai nedaug profesijų leidžia iš vidaus pamatyti, kaip gyvena labai turtingi asmenys. Daug laiko kelionėse praleidžiantiems milijonieriams įprasta drauge gabentis visą svitą aptarnaujančio personalo, kuriuo jie visiškai pasitiki. Tad ką gi tai reiškia dirbti labai arti turtingų ir garsių žmonių?

Svarbiausia – nepliaukšti liežuviu

Savo klientus kelionėse po JAV lydinti C.Richey neslepia: tokiame darbe netrūksta įtemptų situacijų. Moteris su klientų šeima būną ir per atostogas, kai jos – užsienyje.

Per metus C.Richey uždirba 65 tūkst. JAV dolerių. Tai suma, kurią moteris gauna iš visų savo klientų. Tariantis dėl darbo valandų, atsižvelgiama į tai, ar jai teks keliauti.

„Klientas gali paskambinęs pasakyti, kad reikia paruošti pietus 16-ai žmonių, nors iki tol ketino valgyti restorane, – pasakojo asmeninė virėja. – Kartais skrendame į tokias vietas, kur greta nėra kokybiško maisto parduotuvių. Todėl tenka per porą valandų surinkti visus reikiamus produktus, virtuvės inventorių ir su tokiu bagažu traukti į oro uostą“.

Tačiau yra kai kas daugiau nei papildoma pora rankų ruošiant pietus. Tai – garantuotas konfidencialumas.

„Tie, kurie moka didžiulius pinigus, kad vežiotųsi tave drauge, turi jausti pasitikėjimą, – bbc.com teigė C.Richey. – Jie supranta, kad matysiu viską, kas vyksta šeimoje, man bus akivaizdu tai, kas slepiama nuo visuomenės, asmeninio gyvenimo smulkmenos, verslo santykių detalės“.

Tampa svarbių pokalbių liudininku

„Suprantama, svarbiausia – konfidencialumas“, – tikino kompanijos „Barbier Security Group“, teikiančios asmens sargybinių paslaugas garsenybėms ir politikams įkūrėjas Evanas Barbier.

Jis savo klientus lydi ir kelionėse po užsienį.

„Juk galite važiuodamas su klientu tuo pačiu automobiliu būti liudininkas, kaip aptarinėjami svarbiausi politiniai klausimai, o kitą dieną jau gali tekti aptarnauti jo oponentą. Tokie pokalbiai turi įtakos visos visuomenės gyvenimui, todėl apie juos pasakoti – nevalia. Visi klientai turi būti tikri, kad jumis gali pasitikėti“, – sakė E.Barbier.

Konfidencialumas ir lanksčios asmens sargybinių galimybės turi savo kainą: specialisto darbo diena gali kainuoti nuo tūkstančio iki dviejų tūkstančių JAV dolerių.

Tą patį galima pasakyti ir kalbant apie kūno rengybos trenerius: prabanga juos vežiotis kainuoja 20 kartų daugiau nei paprasta treniruotė sporto salėje mieste.

Žino, kurią kūno vietą reikia treniruoti

Debrae Baren – JAV dirbanti asmeninė trenerė. Tarp jos klientų – įmonių savininkai, medikai ir oro kompanijų savininkai.

D.Baren darbo diena, neįskaitant išlaidų pervažiavimams, kainuoja 900 JAV dolerių. Brangoka?

„Tačiau aš žinau jų įpročius, jų grafiką, specialiai klientams sudarau individualių užsiėmimų tvarkaraštį, žinau, kurią kūno vieną reikia daugiau treniruoti. Kai atsiranda tarpusavio supratimas, kai tavimi ima pasitikėti, klientai jau nebenorės keisti instruktoriaus, net jei išvažiuoja kur kitur“, – tikino D.Baren.

Anot virėjos C.Richey, tai – labai panašu į jos profesiją. Asmeninis virėjas taip pat žino kliento skonį ir poreikį dietai.

„Mūsų sveikatai labai svarbu tinkamai maitintis. Todėl jei šalia yra kažkas, kas tuo rūpinasi – tai tiesiog puiku“, – kalbėjo asmeninė C.Richey.

100 mln. dolerių riba

Kad asmens sargybinis puikiai atliktų savo darbą, jam reikia pabūti pačių įvairiausių darbuotojų kailyje: ir sargybiniu, ir konsjeržu, ir asmeniniu sekretoriumi.

„Galiu dalyvauti parenkant viešbutį. Tik jį vertinsiu saugumo požiūriu. Su klientu iš anksto aptariame, ar jis pageidauja, kad asmens sargybiniai būtų pastebimi aplinkiniams. Yra žmonių, kuriuos tai trikdo. Kiti gi, priešingai, tai laiko įvaizdžio dalimi“, – pasakojo E.Barbier.

Jo teigimu, didžiausia klaida, kurią daro asmens sargybiniai – jie ima manyti, kad priklauso turtingųjų ir įtakingųjų pasauliui.

Jei svitos narys ima nurodinėti ar mėgina kažką pasiimti nemokamai, kliento akimis tai visuomet atrodys prastai.

E.Barbier teigimu, asmens sargybinių paklausa auga. Užsienio kelionėse – taip pat. Vyras svarsto, jog tai gali būti siejama su žiniasklaidos pranešimais apie išpuolius ir baime dėl teroro.

Kelionėje prireikia net dietologo

Mažiau tikėtina, kad tie, kurių pajamos – menkesnės nei 100 mln. JAV dolerių, kartu į keliones ims ir svitą.

Vis dėlto vis daugiau turtingųjų nori į keliones drauge imti ne tik asmens sargybinį, bet ir dietologus, kirpėjus, stilistus. Tai gali lemti faktas, kad privatūs lėktuvai tapo talpesni. Be to, turtuoliai daug laiko praleidžia užsienyje, todėl pageidauja ir būdami toli nuo namų jausti tokį patį komfortą.

Vis dėlto asmeninio virėjo paslaugas užsisako ne tik milijonieriai. „Šeimose, kur dirba ir žmona, ir vyras, tėvai taip nuvargsta, kad grįžę namo galvoti apie maisto ruošimą nebenori – jiems bent su vaikais pabūti rūpi. Todėl dažnėja atvejų, kai asmeninis virėjas vakarienę paruošia kelioms dienoms į priekį“, – pasakojo C.Richey.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.