Prie Lietuvos turizmo rūmų vairo – jau kita vadovė

Pasibaigus dvejus metus trukusiai Lino Žabaliūno, Lietuvos turizmo rūmų (LTR) prezidente dvejų metų kadencijai išrinkta Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė. Ji LTR yra vadovavusi ir anksčiau: nuo 2014 metų kovo iki 2016 metų kovo.

Žydrė Gavelienė LTR yra vadovavusi ir anksčiau – nuo 2014 metų kovo iki 2016 metų kovo. 
Žydrė Gavelienė LTR yra vadovavusi ir anksčiau – nuo 2014 metų kovo iki 2016 metų kovo. 
Žydrė Gavelienė LTR yra vadovavusi ir anksčiau – nuo 2014 metų kovo iki 2016 metų kovo. 
Žydrė Gavelienė LTR yra vadovavusi ir anksčiau – nuo 2014 metų kovo iki 2016 metų kovo. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 10:45 AM

„Džiaugiuosi kolegų išreikštu pasitikėjimu. Nebuvau tikra, ar verta grįžti į šias pareigas, bet jų palaikymas bei vertinimas paskatino pasiryžti ir vėl prisiimti atsakomybę. Ypač noriu padėkoti dvejus metus organizacijai vadovavusiam Linui Žabaliūnui, kuris aktyviai atstovavo šalies turizmo sektoriui ir gynė jo interesus, bei Lietuvos turizmo rūmų viceprezidente sutikusiai tapti Evaldai Šiškauskienei“ – sakė Ž.Gavelienė.

Vieni svarbiausių veiklos rezultatų, kuriuos pabrėžia kadenciją baigęs LTR prezidentas Linas Žabaliūnas – turizmo sektoriaus plėtrai palankios mokestinės bazės išsaugojimas. „Pavyko pasiekti, kad nebūtų padidintas PVM tarifas apgyvendinimo paslaugoms, taip pat GPM tarifai dirbantiems pagal verslo liudijimus ar individualios veiklos pažymėjimus – tai itin aktualu gidams ir apgyvendinimo paslaugas teikiantiems smulkiesiems verslininkams“ – sako jis.

Žydrės Gavelienės teigimu, dabartinė situacija, lyginant su ankstesniu laikotarpiu, kai teko vadovauti LTR, nuteikia optimistiškai: „Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius supranta turizmo sektoriaus svarbą bei poreikius, gana gerai veikia kelionių organizatorių priežiūros sistema, stebimas išaugęs pasitikėjimas turizmo paslaugų teikėjais, vartotojai geriau supranta savo teises, auga tiek išvykstančių, tiek atvykstančių turistų srautai“.

Naujoji LTR vadovė džiaugiasi, kad Valstybinis turizmo departamentas prisiima kur kas daugiau atsakomybės už šalies turizmo sektoriaus plėtrą, taip pat teigiamai vertina pagerėjusią departamento komunikaciją.

Tačiau Ž.Gavelienė mato ir nemažai iššūkių – tokių kaip planai pertvarkyti Valstybinį turizmo departamentą, tinkamo balanso tarp sąlygų kelionių agentūrų ir organizatorių veiklai bei vartotojų interesų apsaugos keičiant Turizmo įstatymą paieška, Lietuvos pasiekiamumo plėtra bei strateginis, valstybės biudžeto resursais paremtas, požiūris į šalies rinkodarą.

2011 m. rudenį įsteigti Lietuvos turizmo rūmai vienija 10 asociacijų: Lietuvos kaimo turizmo, Lietuvos kempingų, Lietuvos golfo, Lietuvos turizmo informacijos centrų, Lietuvos kurortų, Lietuvos pilių ir dvarų, Lietuvos privačių sveikatos priežiūros įstaigų, Lietuvos viešbučių ir restoranų, Nacionalinę SPA ir Nacionalinę turizmo verslo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.