Vaikystėje svajojęs tapti advokatu šiandien jaučiasi laimingu automechaniko darbo vietoje

Kaip ir daugelis augančių vaikų, laidos „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ herojus Tomas Adomavičius, vaikystėje buvo judrus, smalsus ir retai kada nustygstantis vienoje vietoje. Mokslai vaikinui nelabai rūpėjo, tačiau bėgat metams ir didėjant suvokimui, kad be mokslų nelabai ką gyvenime pasieksi, susikaupė ir pabaigė 12-ka klasių.

Tomas Adomavičius, automechanikas – pameistrys.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Tomas Adomavičius, automechanikas – pameistrys.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Vilniaus Automechanikos ir verslo mokykla.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Vilniaus Automechanikos ir verslo mokykla.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Mantas Smolnikovas, Vilniaus auto mechanikos ir verslo mokyklos Automechanikų skyriaus vedėjas.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Mantas Smolnikovas, Vilniaus auto mechanikos ir verslo mokyklos Automechanikų skyriaus vedėjas.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 12:37 PM, atnaujinta Dec 2, 2022, 12:46 PM

Laidos herojus prisimena, kad nuo pat vaikystės žinojo, kad nori būti advokatu, tačiau po mokyklos nusprendė tapti automechaniku. Tomą domino viskas, kas susiję su automobiliais, jam norėjosi kuo greičiau išmokti diagnozuoti gedimus ir juos sutvarkyti pačiam.

„Po mokyklos įsigijau pirmą automobilį ir pats, kaip ir visi vaikinukai jaunystėje, pradėjau jį prižiūrėti. Taip ir kilo mintis apie auto mechaniko darbą“, – sako Tomas Adomavičius.

Pažįstamų rekomendacijos ir paties Tomo noras įgyti daugiau praktinių žinių ir gebėti pačiam išsispręsti iškilusias problemas, paskatino pasirinkti profesinį mokymą, apie kurį mūsų laidos herojus net nebūtų pagalvojęs.

„Po draugų rekomendacijų pats nuvažiavau į Vilniaus auto mechanikos ir verslo mokyklą, kad pamatyčiau būsimų studijų aplinką ir man labai patiko, taip aš atsidūriau čia“, – savo pasirinkimą prisimena Tomas.

„Mes ruošiame transporto priemonių remontininkus, automobilių kėbulų remontininkus, taip pat turime nedideles grupes siuvėjų ir sukirpėjų – konstruktorių. Mūsų mokiniai teorines žinias iškarto taiko praktikoje, jie dirba kartu su mokytojais. Todėl mokymosi rezultatus matome realiu laiku“, – sako Mantas Smolnikovas, Vilniaus auto mechanikos ir verslo mokyklos Automechanikų skyriaus vedėjas.

Tomas sako, kad jį ši mokykla sužavėjo savo turimomis mokymo bazėmis bei siūlomomis mokymo programomis. Studijuoti Vilniaus auto mechanikos ir verslo mokykloje automechaniko specialybę Tomas pasirinko pameistrystės mokymo būdu. Jis, įstojęs mokytis, pats susirado įmonę, kuri jį priimtų mokytis ir dirbti, bei sudarė susitarimą su darbdaviu, o vėliau ir su mokykla. Vaikinas atviras – pameistrystė jo darbe nepakeičiamas būdas įgyti kuo daugiau praktinės patirties.

„Pameistrystės mokymo formą mūsų mokykloje kiekvienais metais pasirenka apie 50 mokinių. Kai matome, kad mokiniai labai gabūs, iniciatyvūs, tuomet pasiūlome jiems pameistrystė mokymo formą, bet yra ir tokių, kurie patys susiranda darbdavius. Su kiekviena įmone sudarome veiksmų grafikus, kad mokinys turėtų laiko ir mokytis mokykloje, ir dirbti įmonėje. Abiem pusėm turi būti patogu ugdyti pameistrį“, – sako Mantas Smolnikovas.

Šiandien, automechaniko specialybę pasirinkęs mūsų laidos herojus Tomas Adomavičius paklaustas, kas sunkiausia jo darbe, juokaudamas sako, kad sunkiausia, atlikus visus darbus, yra susitvarkyti darbo vietą, nes visa kita – tik malonumas.

Kaip sekasi Tomui automechaniko kėdėje, ko jis išmoko per gana trumpą laiką, žiūrėkite šeštadienį 17 val. laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.