Ilgas kelias nuo manikiūrininkės profesijos iki metalo apdirbimo staklių valdymo

Sabina Gulbickienė, nuo pat vaikystės svajojusi savo gyvenimą ir karjerą sieti su grožiu ir grožio industrija, šiandien valdo galingas, tvirtas ir tikrai daug žavesio nekeliančias metalo apdirbimo stakles.

Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
TECHIN iranga.
TECHIN iranga.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Metalo apdirbimo staklininkė, pameistrė Sabina Gulbickienė.
Metalo apdirbimo staklininkė, pameistrė Sabina Gulbickienė.
Metalo apdirbimo stakles TECHIN.
Metalo apdirbimo stakles TECHIN.
Įmonės „Cechų cechas“ bendrasavininkas, meistras Miroslav Gulbicki.
Įmonės „Cechų cechas“ bendrasavininkas, meistras Miroslav Gulbicki.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 2:12 PM

„Vaikystėje buvau neklaužada, dariau tik tai, kas man buvo įdomu ir ką norėjau, neklausiau nieko ir buvau absoliučiai nevaldomas vaikas“, – apie save pasakoja televizijos laidos „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ herojė Sabina.

Vos sulaukusi aštuoniolikos metų ir dar besimokydama mokykloje, mūsų laidos herojė spėjo įgyti ir pirmąją savo profesiją – tapo manikiūro ir pedikiūro specialiste. „Savęs labai neieškojau, galvojau, kaip įsitvirtinti pasaulyje, susirasti darbą ir užsidirbti pinigų. Baigiau manikiūro – pedikiūro kursus, susiradau saloną šalia mokyklos ir tuo pačiu metu mokiausi ir dirbau. Kai turėdavau klienčių – bėgdavau į saloną, kai neturėdavau – bėgdavau į pamokas“, – savo jaunystės dienas prisimena Sabina.

Tačiau moteris sako, kad norėjo platesnio išsilavinimo, daugiau turinio, todėl po mokyklos baigimo nusprendė siekti aukštojo išsilavinimo ir pasirinko filologijos specialybę Vilniaus universitete. Tačiau Sabinai vis norėjo kažko naujo, tad, besimokydama universitete, baigė makiažo meistrės kursus ir įgijo siuvėjos profesiją ir, kaip pati sako, to irgi neužteko.

Sabinos vyras Miroslav Gulbicki prisimena, kad kai žmona, įgijusi ne vieną specialybę, vėl ėmė ieškoti naujos veiklos ir nusprendė mokytis staliaus profesijos, jis šį kartą netylėjo, nes bijojo jog Sabina gali likti be pirštų. Miroslav, būdamas įmonės „Cechų cechas“ bendrasavininku ir meistru, pasiūlė Sabinai įstoti į TECHIN ir įgyti metalo apdirbėjo profesiją, kuri yra daug saugesnė.

„Visų pirma nuvykau į TECHIN pasižiūrėti su kokomis staklėmis jie dirba, kaip atrodo visi darbo procesai ir likau nustebinta gerąja prasme. Staklės atitinkančios Europinius standartus, visa technika itin aukšto lygio. Tas labai sužavėjo“, – savo pirmuosius įspūdžius prisimena Sabina. Taip, vyro pastūmėta, ji pasinėrė į dar vienus mokslus ir tapo metalo apdirbimo ir CNC staklininke Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centre.

Metalo apdirbimo ir CNC staklininko profesija, anot Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centro profesijos mokytojo Juliaus Jančiausko, pastaruoju metu Lietuvoje yra itin paklausi ir patraukli. Šią profesiją gali studijuoti visi dvylika klasių baigę ir atestatus gavę mokiniai, o stojimai į šią profesiją vykdomi kasmet iki vasario 12 d. Studijuoti metalo apdirbimo ir CNC staklininko profesiją galima ir pameistrystės mokymo forma, kuomet didžiąją laiko dalį studentas gali praleisti realioje darbo vietoje.

Sabinos meistru buvo ne kas kitas, o mylimas vyras Miroslavas Gulbicki, kuris ne tik įdarbino heroję į įkurtą įmonę „Cechų cechas“, bet ir nuolat prižiūrėjo, konsultavo bei koregavo žmonos darbus prie metalo staklių. Šiandien Sabina kuria neįtikėtinus daiktus, įgyvendina įvairius projektus ne tik sau, bet daugeliui kitų žmonių. Moteris atidarė manikiūro ir pedikiūro saloną, kurio interjerą ir baldus pasigamino pati. Tapo įmonės, kurioje atliko pameistrystę, direktore ir jau galvoja apie tolimesnę verslo plėtrą bei kitas profesines galimybes.

„Šiandien aš galiu pasigaminti viską, ko tik man reikia arba ko tik užsinoriu, o užgimusi meilė metalui, tikiuosi truks amžinai“, – atvirauja Sabina.

Mūsų laidos herojė, įgijusi ne vieną profesiją sako, kad būtent pameistrystės mokymo forma yra pati geriausia, kai siekiam suderinti darbą ir mokslą. Šį studijų būdą Sabina drąsiai rekomenduoja pasirinkti kiekvienam, stojančiam į profesinio mokymo centrą.

Kokie ateities planai sukasi Sabinos galvoje žiūrėkite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ jau šį šeštadienį 17 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?