Darbą pramogų industrijoje iškeitė į mechatroniko specialybę

Rytis Sinkevičius nuo pat mažų dienų pasižymėjo savarankiškumu ir noru viską išbandyti. „Buvau unikalus vaikas, visai ne pagal amžių mėgdavęs užsiimti ne tipiniais užsiėmimais, man nebuvo įdomu sėdėti parke ir nieko neveikti. Visada norėjau kažką naujo atrasti pats. Mano vienas pirmųjų darbų buvo iš upelio traukti metalą. Taip atlikdavau du gerus darbus vienu metu: išvalydavau upelį ir uždirbdavau pinigų.

Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 21, 2023, 4:06 PM, atnaujinta May 15, 2023, 11:10 AM

Dažniausiai viską darydavau vienas“, – sako televizijos laidos „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ herojus Rytis Sinkevičius. Mokslai jam sekėsi gerai, tačiau užklasinė veikla, renginių organizavimas, o vėliau ir atstovavimas pačiai mokyklai prezidento pareigose sekėsi kur kas geriau. Baigęs mokyklą Rytis studijavo ir įgijo kūrybos ir pramogų industrijų bakalauro diplomą, tačiau, įsidarbinęs į visiškai su įgyta profesija nesusijusią įmonę, nusprendė pasimokyti papildomai ir Kauno technologijų mokymo centre pasirinko vieną populiariausių automatinių sistemų mechatroniko specialybę.

Automatinių sistemų mechatroniko specialybė, pasak profesijos mokytojo Mindaugo Rukanskio, yra itin populiari šiuolaikinėje darbo rinkoje. Tai profesija, kurios specialistų šiandien visiems trūksta. „Visi šie studentai rinkoje yra labai laukiami. Studentai susiranda darbą tuoj pat, o tie studentai, kurie baigia mokslus labai gerai, patys renkasi darbdavius, atsižvelgdami į geresnes darbo sąlygas bei užmokestį“, – sako Mindaugas Rukanskis.

Šią specialybę, pasak UAB „Vaivora Engineering“ gamybos meistro Žilvino Žiuko, turėtų rinktis tie mokiniai, kurie tikrai nebijo susitepti rankų, mėgsta pasikrapštyti ir nevengia kasdieninių iššūkių. „Šios studijos turėtų patikti tiems, kurie domisi šiuolaikinėmis technologijomis, nes mechatronikos specialistams reikalingos įvairiapusės žinios: ir kompiuterinių programų išmanymas, ir tokių procesų, kaip pneumatikos bei hidraulikos žinios. Studijas apie 30 proc. sudaro teoriniai mokymai ir 70 proc. praktiniai mokymai“, – pasakojo Žilvinas Žiukas.

Rytis Sinkevičius pasirinko studijuoti pameistrystės mokymo formos būdu, kuris, pasak Kauno technologijų mokymo centro direktoriaus Pauliaus Čepo, mokymo centre itin sėkmingai taikomas jau daugiau nei 5-erius metus. Čia pameistrystės organizavimo tvarka yra labai aiškiai reglamentuota ir vykdoma pagal patvirtintą pameistrystės mokymo formos tvarkos aprašą, su kuriuo yra supažindinama kiekviena bendradarbiaujanti šalis. Šiandien, sparčiai augant specialistų trūkumui, profesinis mokymas tampa pirmuoju pasirinkimu tiems, kurie nesiekia akademinio kelio, bet siekia kuo greičiau pradėti savo profesinį kelią praktikoje. Būtent čia pameistrystės mokymo forma vaidina itin svarbų vaidmenį.

Nors dabartinis darbas ir mechatroniko mokslai Ryčiui tikras malonumas, vaikinas neslepia, kad pailsėti po jų ir atsipalaiduoti jis mėgsta užsiimdamas širdžiai maloniomis veiklomis, kurių turi ne vieną. Kokios tai veiklos ir kokie tolimesni Ryčio planai žiūrėkite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ šeštadienį 17 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.