Šioje vietoje drabužius atiduoda tiesiog nemokamai: vietiniams tai – tikras lobynas

Prasidėjus rugsėjui į Kriaunose, buvusios mokyklos patalpose esančią atiduotuvę, kuri priklauso asociacijai „Sartai mano kraštas“, kone kasdien užsuka mokinukės, nusprendusios atsinaujinti garderobą. Ateina ir vietos gyventojai, vieni atneša jiems jau nereikalingus daiktus, kiti pasiima ne tik sau, bet dar ir išveža pažįstamiems į Rokiškį.

„Rokiškio sirena“ nuotr.
„Rokiškio sirena“ nuotr.
„Rokiškio sirena“ nuotr.
„Rokiškio sirena“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Malinauskienė

2023-10-14 11:25

O drabužiai ir daiktai į Kriaunas atkeliauja ne tik iš Rokiškio rajono, bet ir iš Klaipėdos ar Ukmergės, kur gyvena buvę kraštiečiai.

Išvažiuoja į Rokiškį

Atiduotuvės sumanytoja kriauniškė Rasa Striungytė šypteli, kad mintis įkurti vietą, kurioje galima palikti ar pasiimti gerus, bet kažkam jau nereikalingus drabužius ar daiktus, pasiteisino.

„Mūsų socialinė darbuotoja sunkiau besiverčiantiems gyventojams drabužių ateina paimti. O vietos mergaitėms pas mus – tikras lobynas. Ir ne tik vietiniai pas mus priveža drabužių, avalynės, indų, žaislų. Viena moteris aną savaitę iš Rokiškio daug atvežė, kartais pati paimu iš miesto žmonių, kai važiuoju su reikalais“, – pasakoja atiduotuvės šeimininkė.

Greit randa šeimininkus

Daugiausiai atiduodama moteriškų drabužių, po to vaikiškų ir tik labai nedidelę dalį sudaro vyriški.

„Labai bijojau dėl vaikiškų drabužėlių, nes kaime mažai vaikų belikę, bet patirtis parodė, kad dauguma vaikiškų drabužių ir avalynės išvažiuoja į Rokiškį. Greit išsinešioja indus, smulkią buitinę techniką, tokią kaip arbatinukai ar lygintuvai“, – pastebi pašnekovė.

Lentynose tvarkingai sudėti žaislai ir avalynė, taip pat labai paklausūs – greit suranda naujus šeimininkus. Prieš mokslo metus buvo prinešta nemažai mokyklinių prekių: kuprinių, penalų, kurie akimirksniu „išgaravo“.

Ruošiasi plėsti patalpas

Kadangi suneštas turtas vos telpa lentynose, stovinčiose atitvertoje buvusios klasės dalyje, kriauniškiai svajoja apie didesnes patalpas daiktams.

R. Striungytė sako, kad labai nori išplėsti atiduotuvės erdvę, juolab kad tikrai yra kur.

„Laukiame, kada pasibaigs rudeniniai darbai ir asociacijos vyrai turėdami laiko suremontuos atiduotuvės patalpas. Tada sustatysime daugiau lentynų ir gražiau sukabinsime drabužius, nes mums trūksta tam vietos. Dar turime kur plėstis ir stengtis“, – sako atiduotuvės šeimininkė.

Atiduotuvė Kriaunose, Sartų g. 19, pradėjo veikti šių metų vasarį. Ji dirba nuo antradienio iki penktadienio – nuo 9 iki 18 val., o šeštadienį – nuo 9 iki 15 val. Nedirba sekmadienį bei pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.