„Novaturas“: šiais metais keliautojų daugės

„Novaturo“ vadovas Linas Aldonis pripažino, kad 2015 metai Lietuvos turizmo sektoriui nebuvo lengvi – finansinės rinkos dalyvių nesėkmės sukėlė nemažai sumaišties ir metė šešėlį ant viso sektoriaus.

„Novaturo“ vadovas Linas Aldonis pripažino, kad 2015 metai Lietuvos turizmo sektoriui nebuvo lengvi.<br>„Novaturas“ nuotr.
„Novaturo“ vadovas Linas Aldonis pripažino, kad 2015 metai Lietuvos turizmo sektoriui nebuvo lengvi.<br>„Novaturas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 7:00 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 3:15 AM

„Novaturo“ vadovas Linas Aldonis pripažino, kad 2015 metai Lietuvos turizmo sektoriui nebuvo lengvi – finansinės rinkos dalyvių nesėkmės sukėlė nemažai sumaišties ir metė šešėlį ant viso sektoriaus.

„Padidėjusį nerimą po kiekvieno bankroto išties pajausdavome, todėl šiemet dėjome itin daug pastangų įmonės patikimumui užtikrinti. Investuota į klientų pasitenkinimą keliančias veiklas, dar labiau kelta paslaugų kokybė. Tai sudėtingas procesas, tačiau pastangos atsipirko – 2015 metais augo tiek aptarnautų turistų skaičius, tiek bendrovės pajamos. Iki metų pabaigos išlaikėme gerą pardavimų dinamiką, pasiekėme geriausią įmonių grupės finansinį rezultatą per visą istoriją“, – teigia L.Aldonis.

Tautiečiai keliauti nevengia

Pernai metais su operatoriumi keliavo per 83 tūkst. turistų arba 10 proc. daugiau, lyginant su pernai metais. „Novaturo“ vadovas pastebi, jog klientams pasiūlytos naujienos pasiteisino – viršyti išankstinių pardavimų planai į Madeirą, Maroką, Kampanijos regioną Italijoje bei populiarų Turkijos kurortą Bodrumą.

Lyginant su praėjusių metų išankstiniais pardavimais, net dvigubai daugiau kelionių klientai įsigijo i Ispaniją (Maljorką, Barseloną) bei Bulgariją. L.Aldonio teigimu, kad vis daugiau poilsiautojų atostogas planuoja iš anksto, liudija išaugę išankstiniai pardavimai, kurių vien Lietuvos rinkoje padaugėjo 35 proc.

Palyginimui, įmonės grupės mastu Baltijos rinkose 2016-ųjų vasaros išankstiniai pardavimai išaugo 25 proc. – Latvijoje išankstiniai pardavimai augo 20 proc., Estijoje – 15 proc. Latvijoje populiariausios kelionės buvo į Burgaso, Almerijos bei Korfu kurortus, o Estijoje dvigubai daugiau kelionių parduota į Varną (Bulgariją), Burgasą bei Italijai priklausančius Sicilijos ir Kampanijos kurortus.

Populiariausi pasirinkimai

Populiariausiomis keliautojų iš Lietuvos 2016-ųjų metų vasaros kryptimis išlieka Turkija, Bulgarija, Graikija. Grupės mastu lyderiaujančiųjų kurortų penketuką sudaro Antalija, Varna, Kreta, Burgas ir Rodas, o populiariausios šalys poilsiui: Turkija, Bulgarija, Graikija, Ispanija, Italija.

Dažniausiai pasirinkta poilsio trukmė nesikeitė – renkamasi 7-ių arba 10-ies naktų kelionė. Taip pat pastebėta, jog keliones išlaidoms skiriami didesni biudžetai.

Saugiosios kryptys

Komentuodamas mėgstamiausias keliautojų iš Lietuvos kryptis, L.Aldonis pastebėjo, jog dar patrauklesnė dėl savo kainos ir kokybės santykio tapo Turkija. Šią kryptį rinkosi daug keliautojų po neramumų Tunise bei Egipto kurorte Šarm aš Šeiche.

„Po šių įvykių pajutome padidėjusį susidomėjimą kelionėms į Jungtinius Arabų Emyratus, Maroką. Pastebėjome, jog pridėti papildomi savaitiniai skrydžiai į Antaliją nuo kovo mėnesio 22 d. tapo ypatingai patrauklūs dėl sutampančio periodo su vaikų atostogomis mokyklose“, – komentavo L.Aldonis.

Kita populiari alternatyva tapo Kanarų salos, į kurias keliautojai iš Lietuvos mielai grįžta keletą metų iš eilės – salyne yra nemažai verslus įkūrusių ir pramogas siūlančių lietuvių, todėl tautiečiai čia jaučiasi kaip namie.

Kas laukia 2016-aisiais?

L.Aldonio teigimu, ateinančiais metais šalys-lyderės išliks tos pačios dėl jau susiformavusios infrastruktūros, žinomų kurortų bei gero kainos ir kokybės santykio.

2016-aisiais keliavimo tendencijos keistis neturėtų. „Novaturo“ vadovas pastebi, jog keliautojų elgesys vis labiau labiau panašėja į Vakarų Europos keliautojų – žmonės atostogas planuoja iš anksto. Tai rodo ir sėkmingi ateinančios vasaros atostogų pardavimai, prasidėję dar pernai metų spalio mėnesį. Pastebėta, jog poilsiautojai iš Lietuvos atostogų metu pirmenybę teikia geriausioms tsąlygoms, kurias siūlo tiek viešbučiai, tiek aviakompanijos.

Kelionės internetu taip pat sparčiai populiarėja – mobilieji įrenginiai sudaro 25 proc. viso srauto į tinklapį, kuomet ieškoma atostogų pasiūlymų. Tačiau kelionių agento konsultacija ir toliau išlieka svarbi. „Matome, jog paslaugos tampa vis labiau individualizuojamos – klientui svarbu, jog kelionės paketas būtų pritaikytas jo unikaliems poreikiams atostogų metu, o ne tik pagal standartinius produktus ar funkcionalumą“, – tendencijas komentavo L.Aldonis.

Toliau vykdoma viena iš įmonės misijų – suteikti patogiausias keliavimo paslaugas. Tam, kad užtikrintų tinkamą poilsį, „Novaturas“ vienintelis dalį išvykimų organizuos naujausiais SETRA autobusais. Pastarieji šalį turėtų pasiekti jau pavasarį.

Naujame vasaros sezone planuojamos 22 proc. platesnės kelionių programos nei anksčiau. Poilsiautojams, kuriems aktualu kelionės autobusu, bus siūloma daugiau nei 70 skirtingų maršrutų ir virš 30 kelionių lėktuvais.

Atnaujintos ir kelionių kryptys pagal klientų pageidavimus – poilsinio sezono naujiena tapo Graikijos Zakinto sala, kurios sostinė vadinama Pietų Venecija ir Italijos Pietuose esanti Kampanija su sostine Neapoliu.

Planuojama, jog bendrovės kelionių apimtys šiemet augs apie 18 proc., o poilsiauti iš Lietuvos vyks per 100 tūkst. keliautojų, o visose Baltijos šalyse – daugiau nei 170 tūkst. turistų.

Apie įmonę

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 3400 skrydžių daugiau kaip 29 kryptimis.

Daugiau informacijos:

UAB „Novaturas“

Rinkodaros projektų vadovė

Dovilė Zapkutė

Mob. +370 68739294

dovile.zapkute@novaturas.lt

www.novaturas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.