10 dalykų, kuriuos galima padaryti Jūrmaloje

Užlipti į Dzintarų Miško parko apžvalginį bokštą

visitjurmala.lv nuotr.
visitjurmala.lv nuotr.
Išgerti kavos „Seaside“ bare stebint Jūrmalos panoramą.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Išgerti kavos „Seaside“ bare stebint Jūrmalos panoramą.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Išmokti rišti jūreivių mazgus Jūrmalos muziejuje po atviru dangumi.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Išmokti rišti jūreivių mazgus Jūrmalos muziejuje po atviru dangumi.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Nučiuožti juoduoju kalniuku „Livu“ vandens parke.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Nučiuožti juoduoju kalniuku „Livu“ vandens parke.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Paragauti ledų vaikštinėjant Jomas gatve.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Paragauti ledų vaikštinėjant Jomas gatve.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Pavakarieniauti jūros krante.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Pavakarieniauti jūros krante.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Rasti katinus Aspazijos name.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Rasti katinus Aspazijos name.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Sulaukti saulėlydžio Kemerių raisto take.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Sulaukti saulėlydžio Kemerių raisto take.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Užkopti į Sluokos ežero apžvalginį bokštą.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Užkopti į Sluokos ežero apžvalginį bokštą.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Užlipti į Dzintarų Miško parko apžvalginį bokštą.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Užlipti į Dzintarų Miško parko apžvalginį bokštą.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Pasivaikščioti apšviestu paplūdimio taku.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Pasivaikščioti apšviestu paplūdimio taku.<br>visitjurmala.lv nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Apr 10, 2017, 5:17 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 4:10 AM

Apžvalginis bokštas Dzintarų Miško parke – aukščiausiais taškas Jūrmalos centre, kuriame gali apsilankyti kiekvienas.

Iš šio bokšto atsiveria puikus Jūrmalos vaizdas. 33,5 aukščio bokštas įsikūręs tarp senųjų pušų populiariausiame miesto parke, kuriame vaikai gali pažaisti žaidimų aikštelėse, pasivažinėti savaeigiu automobiliu, o riedučių ir riedlenčių mėgėjams čia įrengti specialūs takai ir riedlenčių parkas.

Pasivaikščioti apšviestu paplūdimio taku

Dzintarų ir Majorių paplūdimiuose įrengti apšviesti mediniai pasivaikščiojimo takai, kuriais galima nueiti beveik kilometrą palei Baltijos jūrą. Čia patinka vaikštinėti ir mamytėms su vaikiškais vežimėliais. Einant nuo Dzintarų koncertų salės ir toliau Turaidas gatve takas pasibaigia prie Jūrmalos Vėžliuko, prie kurio svečiai labai mėgta fotografuotis. Tai jau 22 metus į jūrą žiūrinčio vėžliuko didelė metalinė skulptūra.

Išgerti kavos „Seaside“ bare, stebint Jūrmalos panoramą

Norėdami pasišildyti po pasivaikščiojimo paplūdimiu arba Jomas gatve, apsilankykite viešbučio „Hotel Jūrmala SPA“ kokteilių bare „Seaside“, įsikūrusiame 11 aukšte – taip aukštai, kad per plačius langus atsiveria puiki panorama į miestą. Kiekvienas čia gali pasimėgauti puikiais užkandžiais ir įdomiais kokteiliais.

Išmokti rišti jūreivių mazgus Jūrmalos muziejuje po atviru dangumi

Muziejus įsikūręs Ragakapos papėdėje. Muziejuje atkurta žvejo sodyba, pasakojanti apie žvejų amatą ir gyvenimą Jūrmaloje 19-tame ir 20-tame amžiuose. Čia galima užlipti ant dviejų autentiškų žvejų valčių denio, o iš anksto užsirašius, galima išmėginti savo jėgas virvių pynimo ir tinklų nėrimo dirbtuvėse, taip pat pasisvečiuoti autentiškuose žvejų nameliuose. Vasaros ketvirtadieniais apie pietus muziejus siūlo malonią staigmeną smaližiams – rūkoma žuvis, o vietiniai žvejai rodo ir pasakoja, kaip tradiciniais būdais ji yra rūkoma ir kviečia paragauti.

Rasti katinus Aspazijos name

Šeimoms bus įdomu apžiūrėti interaktyvią ekspoziciją „Aspazija grįžta į Dubultus“. Ją sudaro dešimt elementų, tarp kurių yra trys virtualios hologramos – Aspazija ir du gudriai pasislėpę katinai. Naujausios kartos žaidimų įrankiais galima atgaivinti ir Aspazijos namo svetainės stalą, kur lankytojams siūlomi šeši interaktyvūs, su poetės gyvenimu susiję žaidimai.

Užkopti į Sluokos ežero apžvalginį bokštą

Pavasaris jau atėjo, paukščiai parskrido į savo namus, o Sluokos ežeras – tai ypatinga vieta, skirta paukščiams stebėti. Sluokos ežere lizdus susisukusios kelios saugomos paukščių rūšys ir tai svarbi migruojančių paukščių poilsio vieta. Todėl Sluokos ežeras labai tinka paukščiams stebėti, ypatingai pavasario ir rudens migracijos metu. Paukščiams stebėti Sluokos ežero pakrantėje pastatytas plūduriuojantis paukščių stebėjimo bokštas. Šalia jo yra 3,1 km ilgio Sluokos ežero gamtos takas, vedantis palei ežero krantą ir per mišką.

Paragauti ledų vaikštinėjant Jomas gatve

Beveik kiekvienas miestas turi savo pėsčiųjų gatvę, Jūrmaloje tai Jomas gatvė, kurios pavadinimas siejasi su užtakiais – lygiagrečiomis įdubomis smėlio kopose (kurias suformavo vėjas). 1899 metais Jomas gatvę norėjo pavadinti Puškino gatve, tačiau Baronas Firksas pateikė skundą Rusijos senatui, taigi buvo paliktas senasis pavadinimas.

Istoriškai gatvėje yra įsikūrę restoranai, parduotuvės ir kavinės, didžiausia jų dalis – istoriniai paminklai. Nuo 1987 metų ši gatvė tapo pėsčiųjų gatve ir ji laikoma populiariausia Jūrmaloje. Čia žmonės vaikštinėja, perka suvenyrus, skanaujasi. Mažose originaliose parduotuvėje visada galima rasti kokį nors „perliuką“.

Nučiuožti juoduoju kalniuku vandens parke „Līvu Akvaparks“

Neabejotinai vandens parkas „Līvu Akvaparks“– vienas populiariausių poilsio ir pramogų objektų šeimoms su vaikais. Čia gerai jaučiasi kiekvienas, pradedant mažyliu ir baigiant žilagalviais lankytojais, nes be kalniukų vandens parke yra ir pirčių, baseinų, sūkurinių vonių, yra požeminis baras ir povandeniniai treniruokliai. Kalniukų čia yra daug, o juodajame įrengta nauja dinaminė garso ir šviesų sistema ir dabar jis tapo tikru koordinacijos ir orientacijos išbandymu. Žvaigždžių takas, blyksniai ir netikėti posūkiai, kuriuose stebins atogrąžų miško, laukinių genčių ir kiti įdomūs garsai. Kad viską galima būtų išmėginti, tikrai reikės apsilankyti keletą kartų.

Pavakarieniauti jūros krante

Jūrmaloje yra išskirtinė galimybė mėgautis maistu žiūrint į jūrą. Šeimos iškylą galima surengti visiškai šalia jūros, tačiau mėgstantiems patogumus ir nenorintiems berti smėlį iš batų patiks kuris nors iš pakrantėje įsikūrusių restoranų. Tai „36. Line“ Bulduruose, „Lighthouse“ Dzintaruose, „Il Sole“ ir „View“ Majoriuose, „Orrizonte“ Dubultuose ir „Kūriņš“ Kauguriuose.

Sulaukti saulėlydžio Kemerių raisto take

Kemerių raistas – tai tikra oazė – būnant čia atsiranda siurrealistinis jausmas, kad daugiau nieko pasaulyje neegzistuoja, nes dingsta miesto garsai – mašinų urzgimas, žmonių klegesys... Čia yra tik gamta – pelkė, durpingos balos, augalija ir paukščiai. Pelkė maždaug 8000 metų senumo ir čia įrengtas medinis lieptas, kuris turi du žiedus, formuojančius aštuntuką. Galima pasirinkti mažąjį 1,4 km ilgio žiedą, arba didįjį – 3,4 km maršrutą. Įdomiausia didžiojo žiedo vieta – apžvalgos bokštas, iš kurio atsiveria nuostabus vaizdas į vandens telkinių arba durpingų balų labirintą. Ypatingai gražu būna saulėtekio ir saulėlydžio šviesoje – tai tikrai reikia pamatyti!

Visus Jūrmalos turistinius pasiūlymus žiūrėkite www.visitjurmala.lv/lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.